V nedeljo, 11. junija se je na Polzeli odvijalo Ekipno državno prvenstvo za vse starostne kategorije v katah in športnih borbah. V vseh kategorijah skupaj je nastopilo 127 ekip iz 35 klubov. Trboveljčani so v vseh ekipah nastopili izključno s svojimi člani, kar je bila na letošnjem državnem prvenstvu prava redkost. Tekmovalce so vodili trenerji Rok Lopan, Edin Salkič in Miha Kovačič, vlogo sodnice pa je opravljala Aida Medič.

Da so člani Karate kluba Trbovlje na tem prvenstvu nastopali več kot odlično pove podatek, da so bili proglašeni za drugi najuspešnejši klub z osvojenimi 4 zlatimi, 1 srebrno in 3 bronastimi medaljami.

 TEKMOVALA TUDI DEKLETA

V katah so svoj premierni nastop opravile malčice v sestavi Nadia, Zoja in Ariana, ki pa so v preveliki želji kato napravile neusklajeno in se na koncu morale zadovoljiti s petim mestom. Prav tako na petem mestu so svoj nastop končale mlajše kadetinje v sestavi Simona, Lara in Klara.

 MOŠKI

Ekipa dečkov v sestavi Denis, Žan in Tilen so lanskemu srebru, letos dodali še bron. Prijetno so presenetile deklice v sestavi Simona, Eva in Cristina, ki so postale državne podprvakinje. Državni prvaki za leto 2017 pa so postali mlajši kadeti v sestavi Uroš, Marko in Denis ter člani v sestavi Stefan, Luka P., in Luka F., ki so po lanskemu naslovu med mladinci tokrat zmagali še v najstarejši kategoriji.V športnih borbah so nastopili s petimi moškimi ekipami od mlajših kadetov do članov.  Barbara Haberl je nastopila za ekipo Žalca v kategoriji mlajših članic in članic, kjer je v mlajši kategoriji osvojila prvo, v starejši pa tretje mesto. Za ekipo mladincev sta nastopila samo Ajdin in Domen, ki pa sta izpadla že v prvem krogu. Odlične borbe so prikazali kadeti, ki so v prvih dveh krogih prepričljivo zmagali, a so bili v polfinalu oškodovani s strani sodnikov, je med drugim zapisal glavni trener Miha Kovačič.

…IN ŠE REZULTATI

KATE EKIPNO

Deklice

2. mesto: Eva KOLANDER, Cristina KORPAR ŽVEGLIČ, Simona ČEŠAREK

Dečki

3. mesto: Žan LUKAČ, Tilen GRIVEC, Denis ŠEHIČ

 

Mlajši kadeti

  1. mesto: Uroš MARKULJEVIČ, Marko MARKULJEVIČ, Denis ŠEHIČ

Člani

  1. mesto: Luka FERLIN, Stefan JOKSIMOVIČ, Luka PERC

 

ŠPORTNE BORBE EKIPNO

Mlajši kadeti

  1. mesto: Kenan ISAKOVIČ, Uroš in Marko MARKULJEVIČ, Zak ŠKOFLJANC

Kadeti

  1. mesto: Alen ISAKOVIČ, Ervin SALKIČ, Erik Teo KOŠMRLJ

Mlajši člani

  1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK, Luka FERLIN, Stefan JOKSIMOVIČ, Luka PERC

Člani:

  1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK, Luka FERLIN, Stefan JOKSIMOVIČ, Luka PERC