Konferenca Zlati kamen je vsakoletno tradicionalno srečanje predstavnikov občin Slovenije ter predstavnikov javnega in zasebnega sektorja, na kateri potekajo razprave o aktualnih temah, predstavljajo se primeri dobre prakse, poteka pa tudi razglasitev razvojno najbolj prodorne občine.

V sklopu letošnje konference v Festivalni dvorani v Ljubljani je potekala tudi okrogla miza na temo razvoja občin v prihodnosti ter o ovirah in priložnostih na poti razvoja, pri kateri so sodelovali generalna direktorica Direktorata za prostor, gradnjo in stanovanja, Ministrstva za okolje in prostor, župan Občine Podčetrtek, lanskoletne prejemnice Zlatega kamna 2017, gospod Peter Misja ter podžupan MOL, prof. Janez Koželj in izvršni direktor trboveljskega podjetja Dewesoft, gospod Andrej Orožen.

foto: PlanetTV

»Veseli smo, da se delo in razvoj naše občine in podjetij v njej, prepozna in ceni tudi izven Zasavja. Dobre in uspešne zgodbe so plod sodelovanja ter ustvarjanja projektov z roko v roki in veseli smo, da Občina Trbovlje s podjetjem Dewesoft sodeluje na številnih področjih,« ob dogodku povedo na občini Trbovlje, kar pa je poudaril tudi izvršni direktor Orožen: »V sodelovanju z občino bomo podjetniki Trbovljam vrnili industrijsko slavo, svetu pa pokazali, da je Slovenija dežela pametnih ljudi«.

foto: občina Trbovlje

»S spodbujanjem in podporo lokalnim gospodarstvenikom in željo po rasti teh podjetij, si vsi skupaj prizadevamo povečevati število delovnih mest in posledično še dodatno zniževati brezposelnost v občini,« pa je še zapisano v občinskem sporočilu za javnost.