Trboveljske plavalke zelo uspešne v Brestanici

 

Preteklo soboto je v potekalo eno najstarejših plavalnih tekmovanj – 49. mednarodni miting Krško. Na brestaniškem odprtem bazenu so se  pomerili plavalci in plavalke mlajših starostnih kategorij. Mitinga se je udeležilo 340 mladih plavalcev in plavalk iz 22 slovenskih plavalnih klubov.

Iz trboveljskega Rudarja so se tekmovanja udeležile štiri plavalke: Noemi Borišek, Špela in Mojca Oberžan, ter Ariana Agrež. Ostali plavalci so presodili, da je njihova pripravljenost po korona krizi preslaba in bodo raje počakali na razvoj dogodkov v prihodnje.

 

Vsa dekleta so se pomerila v disciplinah 50 prsno in 100 prosto; v disciplini 50 delfin so plavale izven konkurence – s starejšimi dekleti, saj za udeležbo na državnem prvenstvu potrebujejo odplavan letošnji rezultat, s svojimi uvrstitvami pa so dokazale, da bodo tudi v tej disciplini izredno nevarne nasprotnice.

Najboljše plavanje in najboljše uvrstitve je tokrat prikazala Ariana Agrež, ki je v disciplini 50 prsno osvojila tretje mesto, na 100 prosto pa je osvojila srebrno medaljo z zelo majhnim zaostankom za zmagovalko. Mojca je v istem letniku osvojila 7. mesto na 100 prosto, ter 15. mesto na 50 prsno . Presenetili pa sta obe najmlajši Špela in Noemi, ki sta bili med 5 v svojem letniku in prehiteli kar nekaj starejših plavalk z daljšim plavalnim stažem. Noemi je osvojila tako 15. mesto na 100 prosto, Špela 18 ., na 50 prsno pa je bila uspešnejša Špela z 16. mestom, medtem, ko je bila Noemi 27.

S svojimi nastopi so zadovoljile vsa pričakovanja, saj so pridno popravljale svoje najboljše dosežke in pri tem dosegale  lepe uvrstitve. Noemi se je prvič udeležila tekme, ki v tekmovalnem plavanju v mlajših kategorijah nekaj pomeni in se presenetljivo uvrščala med najboljše.

Tako je bil led v letošnji okrnjeni letni sezoni prebit, iz Brestanice so se vrnili zadovoljni. Držimo pa pesti, da bodo z uspešnim tekmovanjem kmalu nadaljevali tudi tisti plavalci, ki se plavalnega mitinga v Brestanici niso udeležili.