Trboveljski Dewesoft lani s petimi milijoni čistega dobička

Foto: arhiv podjetja

Trboveljski Dewesoft, ki se ukvarja z izdelavo programske opreme in proizvodnjo elektronskih komponent, je lani ustvaril 19,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 6,4 odstotka več kot leto prej. Lanski čisti dobiček se je povečal za milijon evrov na dobrih pet milijonov evrov.

 

Razvoj trgov ostaja stalnica za Dewesoft, ki zaposluje 75 delavcev. To je nedvomno nujno glede na svetovno gospodarsko stanje, je ocenil Orožen. Svoje prodajne aktivnosti bodo usmerili predvsem v povečanje aktivnosti v Nemčiji ter pospešeno gradili dodatne tržne segmente v ZDA in v EU.

Po Orožnovih besedah jih sprejeta prodajna politika umerja tudi k agresivnejšemu nastopanju na evropskih trgih. Svoje proizvode in storitve intenzivno promovirajo tudi na evropskih sejmih in preko internetnih povezav.

Za letos Dewesoft načrtuje, da bodo ustvarili okrog 25 milijonov evrov prihodkov, kar je 30 odstotkov več kot lani. Poseben poudarek bodo namenili izdelavi programskega okolja za spremljanje proizvodnega procesa in sledljivosti komponent.