Minuli vikend, 30. septembra in 1. oktobra, je na hrvaški Reki potekal 17. Mednarodni karate turnir »Croatia open« na katerem je nastopilo 1729 tekmovalk in tekmovalcev iz 28 držav sveta. Tekmovanje na Reki sodi v sklop pripravljalnih tekem za nastop na Svetovnem mladinskem prvenstvu konec tega meseca. Trboveljčani so na turnirju tekmovali v naslednji sestavi: Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Tekmovalce sta vodila trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

V mladinskih kategorijah so nastopili trije trboveljski tekmovalci. Urša Haberl jo po treh zlatih medaljah na zadnjih treh tekmovanjih, tokrat končala na nehvaležnem petem mestu. Po zmagah v prvih treh krogih proti Hrvatici, Švicarki in Italijanki je sledil poraz proti kasnejši zmagovalki iz Maroka. V borbi za bronasto medaljo je izgubila proti trenutno še aktualni svetovni prvakinji iz kadetske kategorije. Prav tako peto mesto je osvojil Ajdin Mujkanovič. Po dveh dobrih borbah proti Italijanu in Srbu je nato pokvaril vtis v polfinalni in borbi za tretje mesto, ki ju je žal izgubil. Domen Zidar je  izgubil borbo prvega kroga proti predstavniku Italije.

Polnoletni Trboveljčani so nastopili v dveh starostnih kategorijah, in sicer pri mlajših članih in članih. Barbara Haberl in Luka Ferlin tokrat nista imela svojega dne, saj sta oba izgubila svoje nastope v obeh kategorijah. Stefan Joksimovič je pri mlajših članih zabeležil zmagi, v prvem krogu proti Hrvatu ter v drugem proti Srbu. V tretjem krogu ga je premagal predstavnik Bolgarije. V članski kategoriji je Stefan v prvem krogu, po zelo dobri borbi, izgubil z minimalnim rezultatom proti reprezentantu Hrvaške, ki trenutno zaseda dvanajsto mesto na svetovni karate lestvici.

Da so se tudi tokrat Trboveljčani iz Odprtega prvenstva Hrvaške vrnili z medaljo pa je poskrbel Blaž Hribovšek v kategoriji mlajših članov. Osvojil je bronasto.

Po zmagi v prvem krogu proti Francozu je sledil poraz proti kasnejšemu zmagovalcu iz Hrvaške. V repasažnih borbah je Blaž zabeležil dve zmagi proti Italijanoma ter tako končal na tretji stopnički. V članski kategoriji ni ponovil uspeha, saj mu po nezbranosti v začetku borbe ni uspelo spreobrniti poteka borbe. V trboveljskem klubu neradi komentirajo sodniške odločitve, vendar so bili tokrat Urša, Luka in Stefan prikrajšani za dosežene nožne udarce v glavo, ki bi spreobrnili potek borb in bi bil tako končni izplen medalj boljši.

Dobra stran nastopov v Reki je bilo število opravljenih borb. Bodo pa morali trboveljski tekmovalci prikazati več samozavesti, želje po zmagi ter odločnosti v zaključku borb, saj je škoda, da gre toliko ur treningov in priprav v nič zaradi pomanjkanja teh dejavnikov.

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje, vljudno vabijo, da se jim pridružite v ponedeljek in sredo med 17.00 in 18.00 uro v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Mlajši člani do 60 kg:

3. mesto: Blaž HRIBOVŠEK