Karateisti Karate kluba Trbovlje so čez vikend tekmovali v kar treh državah; v Avstriji v Salzburgu, na Hrvaškem v Virovitici ter Bosni in Hercegovini, v Travniku. Prihajajoči vikend bo za trboveljske karateiste spet tekmovalno borben, saj se bodo udeležili domačega tekmovanja »Slovenia Open« v Laškem. Še ta mesec pa v Istanbul odhajata Blaž in Stefan, kjer jih čaka nastop na Balkanskem prvenstvu za člane.

Bosna in Hercegovina, Travnik Open 2018

V soboto, 3. marca, je v Travniku potekal 1. Mednarodni karate turnir “Travnik Open 2018”, kjer je nastopilo 630 tekmovalcev iz 51 klubov 4 držav. Barve našega kluba so zastopali Žana Dolenc Čučnik, Lara Salkič, Jure Krajnc, Tilen Grivec in Ervin Salkič. Vodi jih je trener Edin Salkič. Naši so se na pot odpravili že v četrtek popoldne, saj so bili s strani organizatorja turnirja, Karate kluba Vezir, povabljeni na petkov skupni trening, ki ga je vodil naš trener Edin. Za medaljo v katah je poskrbela Lara Salkič, ki je končala na tretjem mestu. V športnih borbah so naši tekmovalci osvojili komplet medalj. Bronasto Žana Dolenc Čučnik, srebrno Jure Krajnc in zlato Tilen Grivec.

Hrvaška, Virovitica open

Prav tako v soboto se je na Hrvaškem odvijal 16. Mednarodni karate turnir “Karate Fest – Virovitica Open”, kjer se je pomerilo 587 tekmovalcev iz 65 klubov 7 držav. Naš klub so zastopali Kenan Isakovič, Zak Škofljanc ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodila sta jih trenerja Aljaž Vesenjak in Jernej Simerl. Bronasto medaljo je osvojil Uroš Markuljevič. Za lepo presenečenje je poskrbel Zak Škofljanc, ki je zabeležil dve zmagi in nato v finalu klonil proti klubskemu kolegu Kenanu Isakoviču. Ta je bil tokrat prvo ime Trboveljčanov, saj je poleg svoje starostne kategorije mlajših kadetov nastopil še pri kadetih. V obeh kategorijah je osvojil zlato medaljo, imel sedem borb, sedem zmag in točkovno razliko 25:1.

Avstrija, Karate1 Series A – Salzburg 2018

V Avstriji je od petka do nedelje potekalo tekmovanje “Karate1 Series A – Salzburg 2018”, kjer je tekmovalo 1596 članic in članov iz 88 držav sveta. Iz našega kluba sta kot predstavnika Karate Zveze Slovenije nastopila Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodil ju je trener Miha Kovačič. Stefan je nastopil v kategoriji do 84 kilogramov, kjer je tekmovalo 133 tekmovalcev iz 48 držav. V prvem krogu je premagal predstavnika Češke in nato v drugem izgubil proti Črnogorcu. Blaž se je pomeril v kategoriji do 60 kilogramov (125 tekmovalcev, 49 držav) in po prostem prvem krogu izgubil proti Belgijcu.

»V tem mesecu Blaža in Stefana čaka nastop na Balkanskem prvenstvu za člane v Istanbulu. Že ta vikend pa domače tekmovanje “Slovenia Open”, kjer se ga bomo Trboveljčani udeležili z vsemi starostnimi kategorijami,« še sporoča tajnik kluba, Jernej Simerl.

Rezultati

1. Mednarodni turnir »TRAVNIK OPEN« – 3. marec

KATE:

Kadetinje:
3. mesto: Lara SALKIČ

ŠPORTNE BORBE:

Dečki 11 let do 45 kg:
1. mesto: Tilen GRIVEC

Dečki 11 let do 40 kg:
2. mesto: Jure KRAJNC

Deklice 12 let nad 50 kg:
3. mesto: Žana DOLENC ČUČNIK

16. Mednarodni turnir »VIROVTICA OPEN« – 3. marec

ŠPORTNE BORBE:

Mlajši kadeti do 45 kg:
1. mesto: Kenan ISAKOVIČ

Kadeti do 52 kg:
1. mesto: Kenan ISAKOVIČ

2. mesto: Zak ŠKOFLJANC

Kadeti do 63 kg:
3. mesto: Uroš MARKULJEVIČ