Uspehom trboveljskim karateistom ni videti konca, zato tudi z velikim veseljem vedno znova objavimo njihove podvige z različnih tekmovanj. Tokrat so osvojili 17 medalj na 3. pokalni tekmi Karate zveze Slovenije v nedeljo 5. novembra v Kanalu ob Soči.

V Kanalu ob Soči nastopilo 353 tekmovalcev in 44 klubov

V nedeljo, 5. novembra, je v Kanalu ob Soči potekala 3. Pokalna tekma Karate zveza Slovenije. Nastopilo je 353 tekmovalk in tekmovalcev iz 44 slovenskih klubov. Karate klub Trbovlje so zastopali: Zoja Jug, Cristina Korpar Žveglič, Simona Češarek, Žana Dolenc Čučnik, Zoja Vrtovšek, Lara Salkič, Laura Božjak, Klemen Bizjak, Matevž Golob, Nik Mrgole, Jure Ostanek, Tilen Grivec, Daniel Haralovič, Zak Škofljanc, Matija Trošt Čebela, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Timotej Korpar Žveglič, Erik Teo Košmrlj, Ervin Salkič, Domen Zidar in Ajdin Mujkanovič.

Zlata v športnih borbah Kenan Isakovič in Marko Markuljevič

V katah posamezno je edino medaljo osvojila Laura Božjak, srebrno v starostni kategoriji kadetinj. V katah ekipno so osvojili tri medalje. Najboljši so bili mlajši kadeti v sestavi Denis Šehič ter Marko in Uroš Markuljevič. Bronasti medalji sta osvojili ekipi malčkov v postavi Matevž Golob, Daniel Haralovič in Nik Mrgole ter deklice Žana Dolenc Čučnik, Cristina Korpar Žveglič in Zoja Vrtovšek. V športnih borbah so osvojili 13 medalj. Bronaste medalje so si priborili Cristina Korpar Žveglič, Denis Šehič, Zak Škofljanc, Marko Markuljevič, Ervin Salkič in Domen Zidar. Na drugo stopničko zmagovalnega odra so se povzpeli Tilen Grivec, Timotej Korpar Žveglič, Erik Teo Košmrlj, Alen Isakovič in Ajdin Mujkanovič. Nepremagljiva na tekmovanju pa sta bila Kenan Isakovič in Marko Markuljevič, ki sta osvojila zlati medalji.

»V skupnem seštevku 3. Pokalne tekme Karate zveze Slovenije smo Trboveljčani s 17 osvojenimi medaljami zasedli peto mesto,« še sporoča tajnik kluba Jernej Simerl in doda: »Vse, ki bi se radi pridružili Karate klubu Trbovlje vabimo ob ponedeljkih in sredah med 17.00 in 18.00 uro v Večnamenski prostor Osnovne šole Trbovlje.«

In še vsi rezultati…

KATE POSAMEZNO:

Kadetinje:

 1. mesto: Laura BOŽJAK

 

KATE EKIPNO:

Malčki:

 1. mesto: Matevž GOLOB, Daniel HARALOVIČ, Nik MRGOLE

Deklice:

 1. mesto: Žana DOLENC ČUČNIK, Cristina KORPAR ŽVEGLIČ, Zoja VRTOVŠEK

Ml. kadeti:

 1. mesto: Denis ŠEHIČ, Marko in Uroš MARKULJEVIČ

ŠPORTNE BORBE:

Dečki do 45 kg:

 1. mesto: Tilen GRIVEC

Deklice do 40 kg:

 1. mesto: Cristina KORPAR ŽVEGLIČ

Ml. kadeti  do 40 kg:

 1. mesto: Kenan ISAKOVIČ
 2. mesto: Denis ŠEHIČ

Ml. kadeti  do 45 kg:

 1. mesto: Zak ŠKOFLJANC

Ml. kadeti  do 50 kg:

 1. mesto: Marko MARKULJEVIČ

Ml. kadeti  do 55 kg:

 1. mesto: Timotej KORPAR ŽVEGLIČ
 2. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

Kadeti  do 63 kg:

2.mesto: Erik Teo KOŠMRLJ

Kadeti  do 70 kg:

2.mesto: Alen ISAKOVIČ

Mladinci  do 61 kg:

3.mesto: Ervin SALKIČ

3.mesto: Domen ZIDAR

Mladinci  nad 76 kg:

 1. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ

Karate klub Trbovlje pa že vabi tudi na 45. mednarodni karate turnir »Trbovlje 2017«, ki bo potekal 2.12.2017 v Trbovljah. Na lanskem turnirju je nastopilo 559 tekmovalk in tekmovalcev iz 14 držav.