Minulo nedeljo je Karate Zveza Slovenije v Šenčurju izvedla letošnjo 1. Pokalno tekmo za kadete, mladince, mlajše člane in člane. Za trboveljski Karate klub Trbovlje so  nastopili Eva Kolander, Anja Laharnar, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Mark Robek, Aljaž Hvala, Tilen Grivec, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar pod vodstvom trenerjev Mihe Kovačiča in Roka Lopana.

Nedeljsko tekmovanje je bilo drugo v letošnjem letu in je potekalo pod posebnimi varnostnimi pogoji, kar je bil svojevrsten izziv tako za organizatorje, klube, tekmovalce, trenerje in ostale spremljevalce.

Vsesplošna situacija v državi je povod, da je bilo opravljeno manjše število treningov in da primanjkuje predvsem tekmovanj, zato so se trboveljski karateisti tekmovanja udeležili brez velikih pričakovanj. Pa vendar so tekmovalci zmogli pokazati svoje prave kvalitete in iz Šenčurja domov prinesli kar 9 medalj – 3 zlate, 3 srebrne in 3 bronaste.

Zlato med kadeti za Denisa Šehića
Zlata medalja pri mladincih za Uroša Markuljeviča
Med članicami sta zlato in srebro domov odnesli sestri Urša in Barbara Haberl
Zmagovalci so postali Denis Šehič pri kadetih do 57 kilogramov, Uroš Markuljevič pri mladincih do 76 kilogramov in Urša Haberl, v kategoriji članic do 55 kilogramov. 

REZULTATI ŠPORTNIH BORB:

kategorija tekmovalec/-ka uvrstitev
Kadetinje do 54 kg Eva KOLANDER 3. mesto
Kadeti do 57 kg Denis ŠEHIČ 1. mesto
Kadeti  do 70 kg Tilen GRIVEC 3. mesto
Mladinci do 61 kg Denis ŠEHIČ 2. mesto
Mladinci do 68 kg Marko MARKULJEVIČ 2. mesto
Mladinci do 76 kg Uroš MARKULJEVIČ 1. mesto
Članice do 55 kg Urša HABERL 1. mesto
Barbara HABERL 2. mesto
Člani do 67 kg Domen ZIDAR 3. mesto

 

Karate klub Trbovlje je po odlično izvedenih borbah končal na samem vrhu – med 36 udeleženimi klubi so si delili zlato odličje  1. Pokalne tekme Karate zveze Slovenije.

Čestitke!