Zadnjo soboto v februarju je na Polzeli potekalo Državno prvenstvo za člane in veterane v karateju ter Državno prvenstvo v para-karateju.

 

Prvenstva so se pod vodstvom trenerjev Mihe Kovačiča in Blaža Hribovška  udeležili tudi člani Karate kluba Trbovlje – Anja Laharnar, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Uroš Markuljevič in Domen Zidar pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Branko Glavač pri parakarateistih.

Urša – državna prvakinja med članicami do 50 kg

Prvi sta v katah nastopili Anja Laharnar in Laura Božjak, vendar se njima ni uspelo uvrstiti v naslednji krog tekmovanja. Svoje izvrstne sposobnosti je v športnih borbah pokazala Urša Haberl, ki je v kategoriji do 50 kilogramov že drugič postala članska državna prvakinja. Njena sestra Barbara Haberl se je morala po treh zaporednih naslovih državne prvakinje v kategoriji do 55 kilogramov tokrat zadovoljiti s srebrno medaljo. Za prijetno presenečenje prvenstva je poskrbel komaj 18-letni Uroš Markuljevič, ki se je že v svojem prvem članskem nastopu uvrstil v finale, vendar pa mu je pomanjkanje zbranosti preprečilo osvojiti državni naslov in je tako na koncu zasedel drugo mesto. Domen Zidar je v kategoriji do 67 kilogramov izgubil v prvem krogu ter tokratno prvenstvo končal brez uvrstitve.

Barbara tokrat srebrna
Tudi Uroš je osvojil srebro

 

Alenka – veteranska državna prvakinja v katah

 

Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela še Alenka Paternoster, ki je osvojila naslov državne prvakinje v katah pri veterankah do 50 let in Branko Glavač, ki je osvojil bronasto medaljo v para-karateju.

 

 

REZULTATI:

 a.) DP – člani:

Članice do 50 kg:
1. mesto: Urša HABERL

Članice do 55 kg:
2. mesto: Barbara HABERL

Člani do 84 kg:
2. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

 b.) DP – Veterani:

Veteranke kate do 50 let:
1. mesto: Alenka PATERNOSTER

c.) DP – Para-karate:

Člani kate:
3. mesto: Branko GLAVAČ

V parakarateju si je bron priboril Branko

Ob koncu državnega prvenstva je ravno Karate klub Trbovlje edini slovenski klub, ki je osvojil medalje tako pri članih, veteranih kot parakarateistih, kar nedvomno kaže na pravilno usmeritev in kvaliteto dela v klubu. Zato čestitke vsem karateistom za njihove dosežke in tudi njihovim trenerjem za uspešno delo in sodelovanje.

 

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje