Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje

Zadnje dni v juniju, od 27. do 30. 6. 2024 je v Poreču potekal Svetovni pokal za mlade, Karate1 Youth League, kjer se je pomerilo kar 3693 tekmovalk in tekmovalcev iz 74 držav sveta. Barve zasavskega Karate kluba Trbovlje so v sklopu reprezentance zastopali Vita Audič, Tian Ovnič, Lan Vozel, Daniel Haralović ter Marko in Uroš Markuljević. Z njimi sta bila trenerja Blaž Hribovšek in Bogdan Simerl.

Uroš Markuljević je v kategoriji mlajših članov do 84 kilogramov v prvih dveh krogih premagal Ukrajinca 2:0 in Bolgara 2:1 ter nato v tretjem krogu izgubil proti Italijanu 0:2. Urošev brat dvojček Marko je nastopil pri mlajših članih do 75 kilogramov in izgubil prvo borbo proti Turku 1:3. Drugi dan prvenstva je nastopila Vita Audič pri mladinkah do 59 kilogramov. V prvem krogu jo je premagala Francozinja z 8:0, ki se je kasneje uvrstila v finale in omogočila Viti nastop v repasažu, kjer je izgubila proti Čehinji 0:3 in končala svetovni pokal na trinajstem mestu. Tretji dan je bil namenjen kadetskim kategorijam. Lan Vozel je do 63 kilogramov v prvem krogu premagal Hrvata 4:2 in potem izgubil drugo borbo proti Nemcu 0:8. V kategoriji do 70 kilogramov je Daniel Haralović v prvi borbi izgubil proti Grku 0:2. Zadnji dan je na tatami stopil Tian Ovnič pri mlajših kadetih v katah. V prvem krogu je bil boljši od Italijana 22,70 : 21,60, v drugem pa je moral priznati premoč Avstrijcu 22,50 : 23,10.

Za trboveljske karateiste sledi krajši počitek, saj se bodo že kmalu začele priprave na jesenski del tekmovalne sezone. Naj proste dni izkoristijo za sprostitev in regeneracijo, da bo jesen nova tekmovalna sezona uspešna.