Na mladinskem svetovnem prvenstvu v karateju konec oktobra na Tenerifih bo nastopilo 31 slovenskih reprezentantov, od tega kar šest članov zasavskega Karate kluba iz Trbovelj.

TRBOVELJČANI ODHAJAJO NA MLADINSKO SVETOVNO PRVENSTVO

Med 25. in 29. oktobrom bo na Tenerifih potekalo Svetovno prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Posamezno državo lahko v kategoriji zastopa samo en tekmovalec, tako da bodo na prvenstvu nastopili res najboljši med najboljšimi. Pomerilo se bo 1710 tekmovalk in tekmovalcev iz 109 držav sveta. Slovenijo bo predstavljalo 31 reprezentantov, med njimi kar šest članov našega kluba: Urša Haberl v športnih borbah mladink do 53 kilogramov, Barbara Haberl v športnih borbah mlajših članic do 55 kilogramov, Ajdin Mujkanovič v športnih borbah mladincev nad 76 kilogramov, Blaž Hribovšek v športnih borbah mlajših članov do 60 kilogramov, Luka Ferlin v športnih borbah mlajših članov do 75 kilogramov in Stefan Joksimovič v športnih borbah mlajših članov do 84 kilogramov.

Kot del vodstva reprezentance bo na svetovno prvenstvo odpotoval tudi glavni trener v klubu Miha Kovačič. Z uvrstitvijo kar šestih članov kluba v reprezentanco pa Trboveljčani ponovno pišejo zgodovino, saj še nobenemu klubu v samostojni Sloveniji ni uspelo, da bi se v reprezentanco za nastop na svetovnem prvenstvu uvrstilo toliko članov posameznega kluba.

»Rezultati v zadnjem obdobju in kvalitetni vsakodnevni treningi vlivajo optimizem pred srečanjem najboljših mladih karateistov sveta. V klubu verjamemo, da bo vseh šest tekmovalcev kvalitetno zastopalo barve slovenske reprezentance,« optimistično sporoča predstavnik kluba Jernej Simerl.

Mi pa le še zaključujemo, da se že veselimo veselih informacij s prvenstva, o čemer vas bomo tudi takoj obvestili.