V nedeljo, 4. junija 2023 je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Karate klub Trbovlje je pod vodstvom trenerjev Barbare Haberl in Mihe Kovačiča nastopil z desetimi ekipami. Vlogo sodnice je opravljala Ida Smajlagič.

Karate klub Trbovlje poroča o še enem izjemnem uspehu, namreč prav vsem desetim ekipam se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder.

V katah so nastopile štiri ekipe. Drugi so bili mlajši kadeti v postavi Hozanović Arman, Hrušovar Anej in Zorko Lars ter kadeti Bizjak Klemen, Georgiev Borče in Ovnič Tian. Dekleta so stopila na tretjo stopničko zmagovalnega odra, in sicer malčice Jazbec Ana, Krajšek Franja in Vozel Tara ter mlajše kadetinje Herman Lana, Jazbec Lučka in Jug Zoja.

Lara, Gloria in Vita – državne prvakinje v kategoriji mladink

V športnih borbah je sledilo še šest medalj. Za lepo presenečenje so poskrbele mladinke v postavi Audič Vita, Žagar Gloria in Lara Sodin (sposojena tekmovalka iz Karate klub Kozjansko in Obsotelje), ki so postale državne prvakinje. Za drugo zlato medaljo so poskrbeli mlajši člani Isaković Kenan, Markuljević Marko in Markuljević Uroš. Viceprvakinje Slovenije so postale malčice v postavi Jazbec Ana, Krajšek Franja in Vozel Tara in mladinci Hvala Aljaž, Krajnc Jure in Robek Mark. Bronaste medalje so osvojili kadeti Georgiev Borče, Haralović Daniel in Vozel Lan ter člani Isaković Kenan, Markuljević Marko in Markuljević Uroš.

Marko in Uroš ter Kenan so postali državni prvaki v kategoriji mlajših članov

Ob koncu državnega prvenstva velja resnično pohvaliti karateiste Karate kluba Trbovlje, ki so med 35 udeleženimi klubi državnega prvenstva osvojili največ medalj in sicer dve zlati, štiri srebrne in štiri bronaste. Predvsem je razveseljiv podatek, da je vseh 10 nastopajočih ekip končalo na zmagovalnem odru. V skupnem seštevku, kjer se najprej štejejo zlate medalje, pa so osvojili še eno odličje in sicer so med vsemi ekipami končali na tretjem mestu.

Iskrene čestitke odličnim karateistom in seveda tudi njihovim trenerjem!

 

Foto: Arhiv Karate klub Trbovlje