V soboto, 2. decembra, je v Trbovljah potekal že 45. Mednarodni karate turnir »Trbovlje 2017«, ki sodi med najmočnejše in najštevilčnejše v Evropi. Turnir ima poleg uspešne organizacijske formule tudi eno izmed najdaljših tradicij v Evropi.

Trboveljski mednarodni karate turnir v številkah

Letošnjega se je udeležilo rekordnih 656 tekmovalk in tekmovalcev, ki so opravili kar 836 nastopov v katah in športnih borbah. Tekmovalci so prihajali iz 79 klubov iz 14 držav, in sicer: Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Estonije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Slovaške, Srbije, Švice, Ukrajine ter Slovenije.

Tako kot v organizacijskem pomenu so trboveljski karateisti tudi na tekmovalnem področju igrali eno izmed najvidnejših vlog.

»Naši tekmovalci, ki so člani reprezentančnih selekcij, so nastopili za Karate zvezo Slovenije in si priborili 6 medalj. Skupno smo tako osvojili kar 31 medalj (7 zlatih, 8 srebrnih in 16 bronastih), kar nas je uvrstilo na drugo mesto po številu osvojenih medalj. Pred nami je bila samo Karate federacija Srbije, kjer so njihovi reprezentanti opravili kar 109 nastopov,« je bil zadovoljen Jernej Simerl, tajnik trboveljskega karate kluba.