Od petka do nedelje je v Samoboru pri Zagrebu potekal 27. Mednarodni karate turnir »Grand Prix Croatia 2018«. Na letošnjem je nastopilo 1566 tekmovalk in tekmovalcev iz 23 držav, ki so opravili 1769 nastopov. Turnir je zopet potrdil sloves enega izmed najkvalitetnejših v tem delu Evrope in že nekaj let zagotavlja odlično kontrolo forme pred Evropskim prvenstvom za kadete, mladince in mlajše člane, ki bo letos v začetku februarja v Sočiju. Urša in Barbara Haberl ter Domen Zidar so nastopili v sklopu slovenske reprezentance, ki se bo nato februarja udeležila prvenstva v Rusiji. Barve kluba so zastopali Luka Ferlin, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

DOMEN ZIDAR JE OSVOJIL BRONASTO MEDALJO NA GRAND PRIX CROATIA

Prvo so nastopili mlajši člani. Blaž Hribovšek je v kategoriji do 60 kilogramov izgubil v prvem krogu. Do 75 kilogramov je bil Luka Ferlin prost prvi krog in nato izgubil v drugem. Stefan Joksimovič je v kategoriji do 84 kilogramov po zmagi v prvem krogu izgubil v drugem.

Za prvo medaljo je poskrbela Barbara Haberl v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov. Po vrsti je premagala predstavnice Bosne in Hercegovine, Italije in Makedonije. Sledila je polfinalna borba, kjer je bila boljša Latvijka. V borbi za bronasto medaljo je Barbara zanesljivo premagala Hrvatico. S štirimi zmagami, enim porazom ter osvojeno bronasto medaljo se lahko pohvali tudi Domen Zidar v kategoriji mladincev do 61 kilogramov. Po zmagah nad predstavnikom Bosne in Hercegovine ter Izraela je sledil poraz proti Črnogorcu, ki je z uvrstitvijo v finale omogočil Domnu nastop v repasažu. Tam se je z dvema zmagama, nad Hrvatom in Bosancem, zavihtel na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Še za tretjo medaljo v Samoboru je poskrbela Urša Haberl pri mladinkah do 53 kilogramov. Po prostem prvem krogu je nato premagala Italijanko in Hrvatico. V polfinalu je sledil poraz proti drugi predstavnici Hrvaške. V borbi za bronasto medaljo se je Urša zbrala in zanesljivo premagala Madžarko.

BARBARA HABERL JE OSVOJILA BRONASTO MEDALJO NA GRAND PRIX CROATIA

Ob koncu tekmovanja je bila na sporedu še absolutna kategorija v športnih borbah. Lepe denarne nagrade, za prvo mesto 2.000 EUR, so na Hrvaško privabile 45 članov. Med elito je nastopil tudi naš Stefan Joksimovič. V osmini finala je je premagal domačega reprezentanta, nosilca evropske ekipne medalje. V četrtfinalu je izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu, aktualnemu svetovnem prvaku, Sajadu Ganjzadehu iz Irana. Ker v Open kategoriji niso potekali repasaži se je tako tekmovanje za Stefana končalo s petim mestom, kar je lep rezultat, vendar škoda ker ni bilo možnosti za skok na zmagovalni oder.

URŠA HABERL JE OSVOJILA BRONASTO MEDALJO NA GRAND PRIX CROATIA

»Tri osvojene medalje trboveljskih karateistov so lepa popotnica pred nastopom na Evropskem mladinskem prvenstvu v Sočiju čez dobra dva tedna,« še dodajajo v trboveljskem karate klubu.

REZULTATI

ŠPORTNE BORBE

Mladinke (-53 kg): 3. mesto: Urša HABERL

Mladinci (-61 kg): 3. mesto: Domen ZIDAR

Mlajše članice (-55 kg): 3. mesto: Barbara HABERL

Karate klub Trbovlje