BLAŽ HRIBOVŠEK JE OSVOJIL SREBRNO MEDALJO NA ODPRTEM PRVENSTVU HRVAŠKE

Pretekli vikend je je na hrvaški Reki potekal 18. Mednarodni karate turnir »Croatia Open 2018« na katerem je nastopilo 1906 tekmovalk in tekmovalcev iz 25 držav sveta. Za trboveljske karateiste je bilo to najuspešnejše tekmovanje do zdaj, saj so domov prišli kar s tremi osvojenimi medaljami. Nastopajoči tekmovalci so bili Barbara in Urška Haberl, Stefan Joksimovič in Jernej Simerl. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

MLADINSKA KATEGORIJA

Domen Zidar je nastopil v mladinski kategoriji do 61 kilogramov, kjer se je pomerilo 43 tekmovalcev. V prvem krogu je Domen napredoval proti Avstrijcu in v drugem izgubil proti Italijanu, ta se je nato uvrstil v finale in tako omogočil Domnu nastop v repasažu. Tam je Domen zabeležil tri zmage in sicer proti Slovaku, Hrvatu in Bolgaru, ter s tem osvojil bronasto medaljo.

MLAJŠE ČLANICE

Pri mlajših članicah sta nastopili Urša in Barbara Haberl. Urša je izgubila prvo borbo proti Italijanki v kategoriji do 50 kilogramov, Barbara pa je nastopila v težnosti kategoriji višje, kjer je nastopilo 29 tekmovalk in v prvih dveh krogih je premagala Slovakinjo in Čehinjo, v tretjem krogu pa izgubila proti evropski prvakinji Scharerjevi (Švica), ki se je v nadaljevanju uvrstila v finale. Barbara je v repasažu premagala Italijanko in nato v borbi za bronasto medaljo izgubila proti Srbkinji Durmiševi, evropski in svetovni prvakinji v kadetskih in mladinskih kategorijah, ki ostaja Barbari trn v peti, saj jo je letos premagala že tretjič.

Pi članih nad 60 kilogramov je med 23 tekmovalci nastopil tudi Blaž Hribovšek, ki je po vrsti premagal Italijana, Nemca in Švicarja, predvsem zmaga nad Švicarjem v polfinalu je bila zanj velik uspeh, saj je imel poraženec kar nekaj medalj z evropskih in svetovnih prvenstev preteklih let. V finalu pa ga je premagal Francoz, zato je Blaž osvojil častno drugo mesto.

V članski kategoriji nad 84 kilogramov se je pomerilo 20 tekmovalcev. Stefan Joksimovič je v drugem in tretjem krogu premagal Italijana in pripadnika BIH, v polfinalu pa izgubil boj proti Hrvatu in si s svojo borbenostjo prislužil bronasto tretje mesto.

Stefan je nastopil še v kategoriji mlajših članov, kjer se je zaradi sodniških odločitev moral posloviti že v prvem krogu.

V Karate klubu Trbovlje z oktobrom začenjajo z rekreativno vadbo Karate za odrasle. Poleg karateja ne bo manjkalo tudi obhodne vadbe, iger z žogo in pa predvsem dobre volje. Treningi bodo potekali od 19.00 do 20.30 ure na OŠ Ivan Cankar Trbovlje.