Prejšnji vikend je od petka do nedelje v Baru v Črni gori potekalo Balkansko prvenstvo v karateju za kadete, mladince in mlajše člane, kjer je nastopilo 944 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav. Slovenijo je na prvenstvu zastopalo pet članov Karate kluba Trbovlje: Lan Vozel, Kenan Isakovič, Denis Šehič ter Marko in Uroš Markuljevič.

Najboljši posamezni rezultat je dosegel Kenan Isakovič v kategoriji mlajših članov do 67 kg, ki je po prostem prvem krogu po vrsti premagal predstavnika Bosne in Hercegovine ter Makedonije. V polfinalu je izgubil proti reprezentantu Kosova. V borbi za bronasto medaljo je moral priznati premoč reprezentančnemu kolegu Tamšetu ter tako na koncu osvojil 5. mesto. Lan Vozel je pri kadetih do 57 kg po prostem prvem krogu v drugem izgubil proti tekmovalcu iz Kosova. Ostali trije tekmovalci so svoje nastope končali v prvem krogu, in sicer Marko Markuljevič pri mlajših članih do 75 kg proti Črnogorcu, Denis Šehič pri mladincih do 61 kg proti Albancu in Uroš Markuljevič pri mlajših članih nad 84 kg proti predstavniku Bosne in Hercegovine. Zadnji dan prvenstva je bil namenjen ekipnim nastopom. Člani ekip so bili Lan Vozel pri kadetih, Denis Šehič pri mladincih ter Kenan Isakovič in Uroš Markuljevič pri mlajših članih. Denis je bil v sestavi mladinske ekipe, ki je z dvema zmagama in enim porazom osvojila bronasto medaljo.

V Banja Luki pa je v soboto, 5. novembra potekal 10. Mednarodni karate turnir ” Grawe Energija Kup 2022″, na katerem je nastopilo 666 tekmovalcev iz 54 klubov iz 6 držav. Trboveljski karate klub so pod vodstvom trenerja Mihe Kovačiča predstavljali Vita Audič, Gloria Žagar, Anja Laharnar in Mark Robek. V katah je nastopila Anja Laharnar in osvojila zlato medaljo pri članicah. Vita Audič je nastopila v dveh kategorijah pri mladinkah in v obeh osvojila medalji – srebrna je bila v kategoriji do 53 kilogramov in bronasta v kategoriji do 59 kilogramov. Za četrto medaljo je poskrbel Mark Robek pri mladincih do 61 kilogramov in sicer se je domov vrnil z kot tretjeuvrščeni v svoji kategoriji.

Za odlične uvrstitve jim čestitamo.

 

 

Foto: Karate klub Trbovlje