V soboto je v vročem poletnem vremenu na kamniškem bazenu »Pod skalco« potekalo plavalno tekmovanje, ki je privabilo preko tristo nastopajočih iz vseh starostnih kategorij. Organizator PK Kamnik, je poleg sedemnajstih slovenskih klubov, privabil tudi klube s Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

Trboveljski plavalci so se letos udeležili mitinga z dvema dekletoma ter enim fantom; Taj Zupančič, Mojca Oberžan in Ariana Agrež so zastopali barve PK Rudar.

V svojih nastopih so odlično opravili svoje poslanstvo, pri tem popravljali svoje najboljše rezultate in si priborili lepo bero odličij. Taj, je v svojih štirih nastopih osvojil sedmo mesto v finalu na 50 prsno, dva peta mesta na 100 prosto in 50 delfin, medtem, ko je na 100 prsno osvojil bronasto odličje.

Ariana in Mojca sta vse svoje nastope zaključili na stopničkah. V dopoldanskih nastopih na 100 prsno in 100 prosto je Ariana obakrat osvojila bron. Mojca je na 100 prosto zasedla drugo mesto, medtem, ko je na 100 delfin osvojila zlato.

V popoldanskih finalih, kjer je nastopilo le osem najhitrejših po kategorijah sta skupaj nastopili v disciplini 50 delfin. V klubskem dvoboju je Ariana za pičle tri desetinke prehitela Mojco in osvojila prvo, Mojca pa drugo mesto. S srebrom na 50 prsno, je Ariana zaključila svojo bero medalj, medtem, ko je Mojca svojo zbirko obogatila še z zlatom na 50m prosto.

Naslednji vikend pa čaka plavalce še zadnja tekma pred državnimi prvenstvi, to je mednarodni miting za pokal Kopra.