Velenjski Plavalni klub je minulo soboto organiziral že 31. Mariničev memorial. V dopoldanskem delu je tekmovanje namenjeno najmlajšim tekmovalcem, v popoldanskem pa je namenjen tekmovanju invalidov. V jutranjem delu, je organizator privabil približno 130 plavalcev in plavalk, iz kategorij mlajših dečkov in deklic, ter dečkov in deklic.

Iz Trboveljskega kluba, so se mitinga udeležili: Brina Rozina, Tinkara Lavrič, Sara Isakovič, Lana Naglič in Taj Zupančič.

Navkljub mladosti, so naši plavalci odlično opravili svoje poslanstvo. Vsi so se pogumno pomerili s konkurenti, ter dosegli naslednje rezultate: Lana je odplavala 50 prosto, kjer je bila 11. in 50 prsno, kjer je zasedla 7. mesto, s tem pa nehvaležno 4. mesto v mlajši kategoriji. Podobno kot Lana, je svoje nastope opravila tudi Tinkara. Rezultatsko je pokazala napredek, pri tem pa na 50 prosto osvojila 10., na 100 prsno pa 6. mesto. Sara se je pomerila na 50 prosto in 100 prsno, priplavala si je 11. in 10. mesto, vendar pa v mlajši kategoriji vsakič končala kot 4.. Da se je vredno borit, je opravičila v svojem tretjem nastopu, kjer je bila na 50 hrbtno 8. in hkrati 3. v mlajši kategoriji. Čestitke za prvo osvojeno odličje. Resno delo na treningih, je botroval velikemu rezultatskemu preskoku,   ki ga je v svojih treh nastopih pokazala tudi Brina. Za rezultati pa niso izostale tudi lepe uvrstitve: 50 prosto 4. mesto, 50 hrbtno 3.   in 100 prsno 2. mesto.

Naš edini fant, Taj, pa je dokazal, da leta niso merilo, ter svoje štiri nastope pospremil s štirimi, odličji. Uvrstil se je na skupno 6. mesto na 50m prosto in 50 delfin, 5. mesto na 50 hrbtno in hkrati vsakič na 2. mesto med mlajšimi. Na 50 prsno, pa je z enim nastopom osvojil 3. mesto skupno in 1. mesto med mlajšimi.

Velenje smo zapustili zadovoljni z doseženimi uspehi.

 

Plavalni klub Trbovlje