Minulo soboto so se na 48. MM Krško, na brestaniškem odprtem bazenu, pomerili plavalci in plavalke mlajših starostnih kategorij, vse tja do dečkov in deklic. Iz enaindvajsetih slovenskih klubov se je mitinga udeležilo 340 otrok, ki so skupaj opravili več kot 1100 štartov.

 

Enega najstarejših slovenskih tekmovanj so se iz trboveljskega Rudarja udeležili: Aljaž Lavrič, Taj Zupančič, Jan Lah Škrbec, Brina Rozina, Tinkara Lavrič, Pia Lah Škrbec, Ariana Agrež in Mojca Oberžan.

S svojimi nastopi so zadovoljili vsa pričakovanja, saj so pridno popravljali svoje najboljše dosežke, pri tem pa dosegali lepe uvrstitve. Brina je nastopila v vseh 50 merskih disciplinah in zasedla sedemnajsto mesto v delfinu, dvanajsto v prosti tehniki, deseto v hrbtnem in sedmo v prsnem. Pia je dosegla petnajsto mesto na 50 prosto in enajsto na 50 hrbtno. Mojca si je s svojimi nastopi na 200 prosto priplavala enaindvajseto, na 50 prosto deseto in v njeni najljubši tehniki 50 delfin osmo mesto. Prav tako je v svojih nastopih pokazala dobro pripravljenost Ariana, ter se na 50 prosto zavihtela na deveto, na isti razdalji v prsni tehniki, pa na sedmo mesto.

Tako kot so se Ariana, Mojca in Pia pomerile v kategoriji s starejšimi plavalkami, tako je svoje nastope opravil tudi Aljaž. Svoje prvo tekmovanje izven domačega bazena je opravil suvereno, ter na 100 prsno končal na petindvajsetem mestu, na 50 prsno pa kot dvajseti Jan se je pomeril na 50 hrbtno, kjer je bil deveti, 50 delfin je zaključil kot osmi in 50 prosto kot sedmi. Najuspešnejši Taj pa je v svojih štirih nastopih osvojil peto mesto na 200 prosto, četrto na 50 prosto, ter osvojil bron na 50 delfin in zlato na 50 prsno.