Od petka do nedelje je v Samoboru pri Zagrebu potekal 30. »Grand Prix Croatia«, kjer je  nastopilo 1473 tekmovalcev iz 33 držav. V teh treh dneh je bilo opravljeno  kar 1767 nastopov. Hrvaški turnir je zopet potrdil sloves enega izmed najkvalitetnejših v tem delu Evrope in je tokrat številnim državam služil kot izborna tekma za Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, ki bo letos junija v Pragi. Barve trboveljskega kluba so zastopali Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič. Karateiste je vodil trener Miha Kovačič.

Trboveljčani so se domov vrnili z zlatom, za katerega je poskrbel Kenan Isakovič v kategoriji mladincev do 68 kilogramov. V kategoriji, kjer se je pomerilo natanko 50 tekmovalcev iz 14 držav, je do najvišje stopničke zmagovalnega odra po vrsti premagal Madžara 4:0, Hrvata 4:1, Izraelca 2:1, v polfinalu Slovaka 9:1 in v finalu še Estonca po sodniški odločitvi, saj se je redni del končal z 0:0, sodniki pa so z 5:0 zmago prisodili Kenanu.

V isti kategoriji je nastopil tudi Denis Šehič, ki je v prvem krogu izgubil proti Srbu 5:1.

Za drugo trboveljsko medaljo je poskrbel Uroš Markuljevič pri mlajših članih nad 84 kilogramov. Uroš je do finala premagal Hrvata 4:3, Slovaka 2:0 in v polfinalu Azerbajdžanca 1:1,  zmaga zaradi prvo dosežene točke. Uroš je v finalu izgubil proti Makedoncu, aktualnemu evropskemu mladinskemu prvaku, 6:0 ter tako tekmovanje končal na drugem mestu.

V kategoriji mlajših članov do 75 kilogramov se je pomeril Marko Markuljevič in tekmovanje končal v prvem krogu s porazom proti Italijanu 2:0.

Ta vikend se trboveljski karateisti odpravljajo na turnir v Bratislavi, ki ga je Karate zveza Slovenije izbrala kot eno izmed izbornih tekem za uvrstitev v reprezentanco za nastop na članskem evropskem prvenstvu, ki bo meseca maja v Turčiji.

 

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje