Karate zveza Slovenije je minulo soboto v Slovenskih Konjicah organizirala 2. Pokalno tekmo. Karate klub Trbovlje je zastopalo 23 tekmovalcev: Lara Dolanc, Lučka Jazbec, Emma Kastelic, Eva Kolander, Vita Audič, Gloria Žagar, Anja Laharnar, Arman Hozanovič, Anej Hrušovar, Tian Ovnič, Klemen Bizjak, Borče Georgiev, Nik Mrgole, Enej Drnovšek, Daniel Haralovič, Lan Vozel, Ažbe Gorjup, Mark Robek, Aljaž Hvala, Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodili so jih trenerji Patricija Bukovinski, Blaž Hribovšek in Rok Lopan, vlogo sodnika pa je opravljal Živojin Babič.

Trboveljčani so se ponovno odlično odrezali, saj so na tekmi osvojili kar 15 medalj – 4 zlate, 4 srebrne in 7 bronastih. Tokrat so za večino zlatih medalj poskrbeli fantje, ki so šele v letošnjem letu prestopili med člane. Zmagovalci 2. Pokalne tekme Karate zveze Slovenije so tako postali Kenan Isakovič v kategoriji do 67 kilogramov, Marko Markuljevič v konkurenci do 75 kilogramov in Uroš Markuljevič med tekmovalci do 84 kilogramov. Kljub svoji mladosti so dokazali, da bodo trd oreh za prav vse člane v Sloveniji.

Četrto zlato medaljo so osvojili kadeti v katah ekipno – nastopili so v postavi Borče Georgiev, Lan Vozel in Klemen Bizjak.

Na drugo mesto so se uvrstili Lan Vozel pri kadetih do 57 kilogramov, Aljaž Hvala pri kadetih do 63 kilogramov ter mladinki Vita Audič v kategoriji do 53 kilogramov in Eva Kolander v kategoriji do 59 kilogramov. Bronaste medalje so osvojili Anja Laharnar v katah pri članicah, Nik Mrgole pri mlajših kadetih do 50 kilogramov, Daniel Haralovič pri kadetih do 63 kilogramov ter mladinca Denis Šehič in Mark Robek v kategoriji do 61 kilogramov. Tretji sta bili tudi ekipi mlajših kadetinj in mlajših kadetov v katah ekipno, in sicer v sestavi Emma Kastelic, Lara Dolanc in Lučka Jazbec ter fantje Arman Hozanovič, Anej Hrušovar in Tian Ovnič.

Za izjemne dosežke v športnih borbah in katah posamično kot tudi ekipno mladim Trboveljčanom iskreno čestitamo.

 

Vir fotografije: Arhiv Karate kluba Trbovlje