V soboto, 2. septembra, je v Čakovcu na Hrvaškem potekal 21. Mednarodni karate turnir »Međimurje open 2017«. Tekmovanja se je udeležilo 1100 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 držav. Karate klub Trbovlje so v sklopu Karate zveze Slovenije zastopali Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Edin Salkič.

TRBOVELJČANOM PET MEDALJ NA MEDNARODNEM TURNIRJU V ČAKOVCU

Kot prva je nastopila Laura Božjak v katah pri kadetinjah in izgubila v prvem krogu proti avstrijski tekmovalki, ki je nato z uvrstitvijo v finale omogočila Lauri nastop v repasažu, kjer je zabeležila po eno zmago in en poraz.

Naslednja je na borišče stopila Urša Haberl pri mladinkah do 53 kilogramov in nadaljevala tam, kjer je končala prejšnji vikend v Italiji, torej s štirimi borbami, štirimi zmagami in zlato medaljo okoli vratu.

Za drugo zlato medaljo je poskrbela njena sestra Barbara v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov. Pri mladincih do 61 kilogramov je Domen Zidar izgubil prvo borbo, Ervin Salkič pa je po zmagi v prvem krogu zabeležil poraz v drugem in v repasažni borbi.

Še tretjo zlato medaljo Trboveljčanov je s tremi zmagami priboril Ajdin Mujkanovič v kategoriji mladincev nad 76 kilogramov. Pri mlajših članih do 84 kilogramov je Stefan Joksimovič po dveh zmagah nato v finalu klonil proti Madžaru, nosilcu medalje iz zadnjega evropskega prvenstva, ter tako končal na drugem mestu. Blaž Hribovšek je nastopil v dveh kategorijah, in sicer pri mlajših članih in članih do 60 kilogramov. V prvi kategoriji je z dvema zmagama in dvema porazoma končal na petem mestu, pri članih se mu je pa uspelo zavihteti na zmagovalni oder, kjer je končal na tretjem mestu.

Rezultati naših tekmovalcev so dodobra pripomogli k skupnemu drugemu mestu Karate zveze Slovenije po številu osvojenih medalj, saj so od devetih zlatih medalj, kar za tri poskrbeli Trboveljčani.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Mladinke do 53 kg:

1. mesto: Urša HABERL

Mlajše članice do 55 kg:

1. mesto: Barbara HABERL

Mladinci nad 76 kg:

1. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ

Mlajši člani do 84 kg:

2. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

Člani do 60 kg:

3. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabijo, da se jim pridružijo v ponedeljek in sredo med 17.00 in 18.00 uro v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.