Fotografija je simbolična

Ste že slišali za FIND MY DEVICE? Gre za Googlovo aplikacijo, ki vam sedaj (če ste uporabniki Androida) omogoča, da lahko preverite lokacijo svojih bluetooth naprav na zemljevidu le-te aplikacije s pomočjo vseh uporabnikov Androida na svetu, ki so del Googlovega omrežja Find My Device. Tako boste lažje našli svoje založene oziroma izgubljene stvari.

In del te zgodbe je odslej tudi trboveljsko podjetje Chipolo. S podjetjem Google sodelujejo z iskalnikoma Chipolo ONE Point (obesek za ključe) in Chipolo CARD Point (kartica na videz podobna kreditni, ki bo zlahka našla prostor v vaši denarnici), s čimer so še nadgradili svojo idejo, da ljudem ne bi bilo potrebno nenehno skrbeti, kje so njihovi ključi, denarnica ali telefon.

O sodelovanju Chipola z Googlom pa je direktor in soustanovitelj podjetja Chipolo Primož Zelenšek povedal: »Ponosni smo, da sodelujemo s podjetjem Google in da sta naša iskalnika del njihove mreže Find My Device. S tem se je iskanje osebnih stvari dvignilo na povsem novo raven, saj daje uporabnikom Androida možnost, da locirajo svoje izgubljene stvari, pri čemer je dobro poskrbljeno tudi za varnost in preprečevanje sledenja s pomočjo aplikacije. Uporabniki Androida zdaj preprosto namestijo izdelke Chipolo Point na svoje ključe, denarnico ali prtljago in tako lažje sledijo svojim stvarem.«

 

Povzeto po: https://www.marketingmagazin.si/diggit/chipolo-v-sodelovanju-z-googlom-predstavil-nova-iskalnika-predmetov