Trbovlje bogatejše za Vilo Barbara

Vir fotografije: FB stran Občine Trbovlje
Stavba bivše upravne zgradbe Rudnika Trbovlje – Hrastnik na Trgu revolucije je končno prenovljena in poleg obnovljenih prostorov je dobila tudi novo ime – Vila Barbara.  Spekter Trbovlje, ki je rekonstruiral bivšo rudniško upravo, je v njej uredil 18 namenskih najemnih stanovanj v velikosti od 45 pa do 65 kvadratnih metrov.
Da osvežimo spomin iz leta 2022: “Spekter d.o.o. načrtuje v letu 2022 na področju zagotavljanja najemnih stanovanj izvajati projekt »Vila Barbara« v Trbovljah. Gre za projekt rekonstrukcije, energetske sanacije in spremembe namembnosti poslovne stavbe na naslovu Trg revolucije 12 v Trbovljah v večstanovanjsko stavbo z 18 oskrbovanimi najemnimi stanovanji, katerih skupna površina delov stavbe stanovanjske površine znaša cca. 1.028 m2. Gradbeno dovoljenje za izvedbo predmetne investicije je bilo izdano 15.03.2021. Za izvedbo projekta je družba pridobila soglasje tako ustanovitelja  – Stanovanjskega sklada RS kot tudi NS Spekter d.o.o. Izvajanje gradbeno-obrtniških in instalacijskih del se je pričelo v zadnjem tednu marca. Vselitev najemnih stanovanj pa je predvidena leto dni kasneje, t.j. v začetku drugega kvartala leta 2023.” (https://ssrs.si/ssrs_nv/novinarska-vprasanja-sta-13/)
O projektu sta se dogovarjala Sara Sotlar in takratni minister za okolje in prostor Republike Slovenije Andrej Vizjak
Projekt, o katerem je v svojih načrtih govoril tudi OO SDS Trbovlje, je torej v koncu drugega četrtletja 2023 tudi končan.
Ta teden je bila uradna otvoritev Vile Barbara, ki so se je udeležili direktor Spektra Stanislav Sotlar, državni sekretar na Ministrstvu za solidarno prihodnost dr. Klemen Ploštajner, predstavnik Stanovanjskega sklada RS Dušan Gorenčič in župan Trbovelj Zoran Poznič.
Če si torej želite zagotoviti eno od oskrbovanih stanovanj v Vili Barbara, imate čas za prijavo na razpis še do 10. julija 2023 in je na voljo na spodnji povezavi https://www.spekter.info/…/oddaja…/oskrbovana-stanovanja