Za turizem v Zasavju bi lahko rekli, da je premalo izkoriščena panoga, ki pa še ima potencial. Tega se zavedajo tudi na Občini Trbovlje, ki se je uspešno vključila v projekt »Mreža postajališč za avtodome«.  V tem projektu je doslej priključenih že 54 slovenskih občin, ki bi v svojem kraju uredile vsaj po eno postajališče za avtodome s standardizirano kakovostno oskrbo. Avtodomarstvo je vedno bolj priljubljen način turističnega potovanja, zato je pomembno, da lahko turistično razvit kraj v popotnikih z avtodomom prepozna zanimivo turistično priložnost in jim ponudi varno prenočišče s kakovostno oskrbo ter namige o doživetjih v kraju, kjer se nahajajo.

 

V sklopu projekta bodo v prihodnjih dveh letih v Trbovljah vzpostavili dve standardni postajališči z oskrbo – enega pod Kipami, drugega pa v sklopu novega športnega parka  Ledenica. Trbovlje bodo tako lahko hkrati gostile štiri avtodome, dve postajališči pa bodo uredili tudi v Zagorju in sicer  eno nasproti trgovskega centra Spar in drugo v Evroparku.

Na Občini Trbovlje so prepričani, da so Trbovlje lahko atraktivna za popotnike, ki si želijo z naravo povezane aktivnosti, spoznajo pa lahko tudi bogato dediščino, ki jo kraj ponuja.