Trbovlje: Od dimnika do Dimnika za turiste in domačine

Da je turizem pomemben za vsak kraj, se zavedajo tudi v Trbovljah, zato ob bližajočem se občinskem prazniku pripravljajo več dogodkov za svoje občane in tiste, ki bi želeli obiskati Trbovlje.

 

V soboto, 28. maja zato za vse, ki si želite spoznati “trbovsko tradicijo” vabijo na sklop doživetij, ki so ga organizatorji poimenovali Od dimnika do Dimnika. 

 

Spustili se boste lahko v rudniške rove v virtualnem muzeju rudarstva, lahko se boste sprehodili po energetski poti elektrarne Trbovlje in si ogledali najvišji dimnik v Evropi, lahko se podate na vodeno kolesarsko turo  z električnimi kolesi Trajbi ali pa si ogledate spominsko sobo Ane Dimnik in se pustite presenetiti in razvajati svoje brbončice v Pizzeriji Dimnik. Tudi za otorke se najdejo aktivnosti – pravljična urica v Knjižnici Toneta Seliškarja, pa “pucanje šuhov” v muzeju in drugi ustvarjalni kotički za družine. Nabor je pester, vse aktivnosti, ki se bodo pričele že ob 10. uri, pa bo zaokrožil koncert Vlada Poredoša ob najvišjem rudarju daleč naokrog – pri skulpturi Prometeja ob 20. uri.

Vse aktivnosti oziroma doživetja so brezplačna, le na večino njih se je potrebno prijaviti. Rezervacije bodo možne do četrtka, 26. maja oziroma do zapolnitve prostih mest.

Več od doživetjih in o možnosti prijave si lahko preberete na tej povezavi: https://www.visittrbovlje.si/1-junija-gremo-od-dimnika-do-dimnika-2/