Policisti poročajo, da sta se v Trbovljah v preteklih dneh zgodila dva vloma.

Vlomljeno je bilo v klet, od koder je neznani vlomilec odnesel orodje. S kaznivim dejanjem je lastniku povzročil materialne škode za okoli 2000 evrov.

V noči iz srede na četrtek pa se je zgodil še en vlom. Neznanec – ali več njih – je vdrl v prostore kulturnega hrama Dom Svobode v Trbovljah. V dejanju je uničil notranjo opremo in ukradel gotovino. Policija dogodek še preiskuje, vendar pa je nastalo precej gmotne škode. Ukradeni denar pa so imeli gledališčniki pripravljen za upravljanje z blagajno ob napovedanih dveh dogodkih ta konec tedna; sicer pa s tema dogodkoma in drugimi pridno zbirajo za prepotrebno prenovo strehe na Domu Svobode. Občina Trbovlje tako kot večina nas strogo obsoja tovrstno dejanje in pravijo, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bi bila streha obnovljena, kot je bilo sprva zamišljeno.

Ker so prihranki tako rekoč izginili čez noč, bo kulturno društvo, ki nudi neformalno izobrazbo ter druženje mnogim mladim in zabavo številnim Trboveljčanom in Trboveljčankam, neizmerno hvaležno za vsako vašo donacijo.

Še naprej bodo delovali z vso svojo pozitivno energijo in entuziazmom in kot so zapisali na socialnih omrežjih “Ne bomo dopustili, da bi kdo ogrozil našo kulturno dediščino.”
 
Če jih torej podpirate, so tukaj na voljo podatki za morebitne donacije.
𝐓𝐑𝐑: 𝐒𝐈𝟓𝟔 𝟔𝟏𝟎𝟎 𝟎𝟎𝟎𝟏 𝟑𝟒𝟔𝟓 𝟒𝟎𝟐
Namen: Donacija
Kulturno društvo Svoboda Trbovlje
Trg Franca Fakina 4, 1420 Trbovlje