V Trbovljah je v začetku novembra venezuelski veleposlanik v Sloveniji Wilmer Armando Depablos obiskal Združenje borcev za vrednote NOB, imel je predavanje o socializmu 21. stoletja, z njim pa se je srečala tudi trboveljska županja Jasna Gabrič.

povezovalec pogovornega večera predstavnik borcev NOB Trbovlje Primož Siter, veleposlanik Venezuele in prevajalka

Veleposlanik je predaval o doprinosu socializma Venezuelcem, pa o tem kakšne vrste in koliko časa že traja revolucija, da so po končani ti. socialni revoluciji, sedaj v fazi gospodarske revolucije. Trboveljski »borci« so mu predstavili trboveljsko kulturno dediščino, poleg tega so si skupaj s predstavnikom »socialistične revolucije« ogledali rudniški jašek.

Trboveljska županja Jasna Gabrič in predstavnik revolucije ter demokratičnega socializma veleposlanik Venezuele v Sloveniji Wilmer Arman

»Vsi smo Vnezeuela« – organizator pogovornega večera ZZB NOB Trbovlje

Iz sporočila za javnost borčevske organizacije je še mogoče izvedeti, da je Depablos predstavil svoje delo, družbeno-politične poglede in domovino. Izvedli so tudi predavanje v Delavskem domu z naslovom »Vsi smo Venezuela«, katerega se je udeležila peščica slušateljev. Na tem predavanju je bilo med drugim veliko govora o socializmu 21.stoletja, o dolgoletni revoluciji v Venezueli, o tem, da imajo 5 vej oblasti, med drugim tudi »moralno« in »volilno« oblast, ki skrbi, da je udeležba zadostna in da poteka vse po zakonu!

drugi človek borcev NOB trbovlje Primož Siter

Doprinos razvoja socializma

Depablos je navdušeni publiki razlagal o venezuelski revoluciji Huga Chaveza in doprinosu razvoja socializma 21.stoletja. Dodal je še, da se aktualni predsednik Venezuele Nicolas Maduro uspešno sooča z izzivi gospodarske revolucije.

predsednica borcev NOB Trbovlje Marija Govejšek z veleposlanikom

V vsako slovensko občino izvod venezuelske ustave

Tovariši in tovarišice so se ob koncu razšli ob novici veleposlanika, da se pospešeno v slovenščino prevaja venezuelska ustava, katero namerava predstavnik sodobnega demokratičnega socializma 21. stoletja prinesti v vsako slovensko občino, kar za Slovenijo in Evropo po mnenju enega od gorečih zagovornikov socializma, eden večjih doprinosov naši državi.

Je res v demokratičnem socializmu Vnezuele tako lepo, kot je razlagal njen odposlanec diktature?

Po toliko lepih besedah o revoluciji in demokratičnem socializmu 21. stoletja v Venezueli, s katero smo bili še pred kratkim v istem sistemu, kjer so bili vedno za vse krivi zunanji sovražniki v sodelovanju z notranjimi sovražniki, ki se jih je pobijalo vsepovprek brez sodišč, smo si na spletu malce ogledali napredke revolucije in socializma v Venezueli (več v fotogaleriji).

V Venezueli je Madurova  oblast demokratičnega socializma od začetka letošnjega leta ubili že več kot 130 ljudi in jih zaprli preko 500 zgolj zaradi zagovarjanja demokracije in obsojanja diktature.

Privilegirancem (zagovornikom demokratičnega socializma) nič ne manjka, ne v Venezueli, ne v Sloveniji

Med tem, ko so na pogovornem večeru vlekli vzporednice med Venezuelo in Slovenijo ni bilo slišati, da bi jih vlekli tudi med privilegiranimi skupinami, ki v Sloveniji in Venezueli maksimalno uživajo in se pri tem ne zmenijo za trpljenje navadnih ljudi.

Skratka: v Trbovljah nič o trpljenju, pomanjkanju, umiranju od lakote, ubijanju, zapiranju…

Skratka, povzamemo lahko, da je bil dogodek v Trbovljah sicer eden redkih pri nas in na evropskih tleh, kjer bi predstavnik totalitarne socialistične oblasti neke države, kjer navadni ljudje za razliko od privilegirancev, trpijo zaradi vsesplošnega pomanjkanja osnovnih življenjskih potrebščin, lakote, zaradi represije oblasti in bežijo iz države, tako vneto razlagal o njihovem modelu »demokratičnega socializma«, o katerem so tokrat na dolgo in široko v samih superlativih razpredali v Trbovljah.