Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je na svoji spletni strani objavila opozorilo, da so danes in jutri v večjem delu Slovenije možni dolgotrajni krajevni nalivi. Na območju pogostih poplav lahko vodotoki poplavljajo ob strugah, verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Možni pa so zemeljski plazovi.

 

Tudi na območju Trbovelj se že kažejo posledice obilnih padavin – meteorna voda je zalivala garažo v stanovanjski hiši v Bevškem, na Trgu Franca Fakina pa se podtalnica izliva v kletnih prostorih večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Trbovlje mesto, ki so namestili potopne črpalke in izčrpali vodo.

Ker padavine še ne bodo ponehale, vam ARSO svetuje, da iz nižjih prostorov in kleti umaknete stvari, ki bi jih lahko meteorna voda uničila (npr. hrano, dokumente, …), bodite previdni pri uživanju hrane in vode (zgodi se lahko, da bo vodo morda potrebno prekuhavati) ter spremljajte trend vodostaja in meteorološka ter hidrološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.