Trump in Putin v Srcu Slovenije

Srečanje svetovnih voditeljev je pritegnilo pred ekrane množice po vsem svetu. Ameriški in Ruski predsednik sta se ob milijonski množici ničkolikokrat objela in veselo pozdravljala publiko v Litiji.

Lepo sta se ujela tudi malce vinjena Melanija in hladen Medvedjev. Ker je ruska »razpaljotka« Lada Njiva malce pokašljevala v topli pustni soboti, ker je vlekla »crknjen« ameriški vladni avion, sta se pomembneža s spremstvom prevažala z originalnim odprtim ameriškim džipom. Pomembni slovenski in evropski politiki so ju spremljali peš in ob tem lagali občinstvu. Za brezhibno varnost je poleg agentov skrbela z najnovejšimi lesenimi in vodnimi puškami opremljena specialna enota Naborniške garde Slovenije. Niti za trenutek ni bilo srečanje prepuščeno naključju. Ob dogodku je po grlu steklo na hektolitre viskija in vodke, razdeljenih pa je bilo tudi na milijone dolarjev.

foto: Jaro Pavliha

Omeniti velja tudi spremljevalne ekipe na srečanju. Z obiskom so nas počastili med drugim Borci za teran, Butalci,  Ledeno kraljestvo, Mlada morala, Rio de žanero, pihalni Zaporniki sodnije, Grema v Ameriko, 1001 in en cvet, Vladajoča račka, Lavfarji, Lektova srca, Rajska ureditev, Bacek Jon, Zabavljači pri Donaltu, Wake up-KLIŠE, 50 odtenkov predsodkov, Melanijina fan skupina, Plesoči pajki, pa Orači, Pokači in Kurenti ter Spuži Kvadratnik, ki je prišel v Litijo iskat luknje v zakonu.

Med tem, ko se je na vse pretege rajalo in pustovalo v Litiji, je bila Občinska oblast z županom na čelu zaprta v rudniških rovih Sitarjevca. Skratka, vsako leto za pusta je Litija z Zasavjem v Srcu Slovenije, najpomembnejši del sveta!