Tudi KC Delavski dom Zagorje z novo odrsko tehniko

V četrtek zvečer so s prireditvijo v Delavskem domu Zagorje slavnostno otvorili novo odrsko tehniko, ki so jo pridobili v njihovi dvorani.

Dvorana zagorskega Delavskega doma je pred leti popolnoma obnovila in zamenjal ozvočenje, septembra lani pa so le odločili prenoviti še odrsko in scensko tehniko. Obnova tehnike je bila nujno potrebna, saj je bila že dotrajana in zastarela.

Projekt, ki je bil financiran s strani Ministrstva za kulturo, Občine Zagorje ob Savi in KC Delavski dom Zagorje, vključuje na novo izdelane in vgrajene kovinske pode z varnostnim robom na galerijah in mostovih, novi so nosilci cevi za reflektorje na portalnem mostu in portalni zastori. Dvorana ima sedaj vgrajene elektromotorne scenske in lučne vlake ter elektromotorni pogon glavne zavese, nova je vsa elektro oprema scenske mehanike, vodilo zadnje zavese ter vsa tekstilna oprema in projekcijska platna. Obnovljen je bil tudi odrski pod, ter novost, ki je obiskovalci ne bodo mogli spregledati, je dopolnjen lučni park z najsodobnejšimi pametnimi led lučmi, ki bodo gledalcem predstav uprizorile prave svetlobne spektakle.

Ob izboljšavah in prenovi tehnike pa je bil opravljena tudi presoja požarne varnosti na odru, avtomatizirana je bila požarna loputa, prekitali in prebarvali so stene v garaži in vhode na oder, obnovili oba stebra na straneh odra in še marsikaj.

Investicija v obnovo opreme je bila nujna ne le zaradi modernizacije, temveč predvsem z vidika zagotovitve varnosti na odru ter preprečitve poškodb ljudi in opreme.

V prenovljeni dvorani boste obiskovalci lahko še bolj uživali v predstavah, ki jih za vas po daljšem premoru načrtujejo v KC Delavski dom Zagorje.