Tudi letos je bil objavljen javni natečaj Prostovoljec zasavske regije 2022 za izbor najzaslužnejših prostovoljk in prostovoljcev, prostovoljskih organizacij ter prostovoljskih projektov iz zasavske regije.

Namen javnega natečaja je prepoznati, izpostaviti in podpreti prostovoljske aktivnosti ter razširjati solidarnostne vrednote v zasavski regiji. V okviru letošnjega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2022 bodo podeljeni štirje nazivi Prostovoljec zasavske regije 2022 posameznicam in posameznikom občin Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Trbovlje, en naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2022 najbolj zaslužni prostovoljski organizaciji iz zasavske regije in en naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2022 uspešnemu prostovoljskemu projektu, programu oziroma akciji iz regije.

V prvi fazi javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2022 poteka zbiranje predlogov za najzaslužnejše prostovoljce posameznike, prostovoljske organizacije in prostovoljske projekte, ki jih lahko oddate do 5. 1. 2023 z elektronskim obrazcem (najdete ga na spletni strani www.consulta.si ) ali jih pošljite po elektronski pošti na naslov [email protected]. Sledilo bo javno glasovanje od 12. 1. 2023 do 25. 1. 2023, v torek, 31. 1. 2023 pa bo potekala prireditev z razglasitvijo prejemnikov nazivov ob 17. uri v Kulturnem centru Litija.

Natečaj Prostovoljec zasavske regije 2022 tudi letos organizira Regionalni center NVO v sodelovanju z občinami zasavske regije: Občino Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik, Trbovlje in Slovensko filantropijo.

Vabljeni, da do 5. 1. 2023 predlagate kandidate, organizacije in projekte in tako izpostavite njihovo delo in prizadevanja v lokalnem okolju.