Vir fotografije: PK Rudar Trbovlje

Minulo soboto, so se na starem Bloudkovem  bazenu na Iliriji pomerili plavalci in plavalke mlajših starostnih kategorij, tja do dečkov in deklic v spomin na nekdanjega trenerja Miloša – Miše Sladoje, katerega varovanec je bil tudi Peter Mankoč.  Plavalnega mitinga se je udeležilo 350 otrok iz 18 slovenskih plavalnih klubov, iz trboveljskega Rudarja so se enega starejših slovenskih tekmovanj udeležili: Taj Zupančič, Noemi Borišek, Špela in Mojca Oberžan ter Ariana Agrež.

S svojimi nastopi so mladi plavalci zadovoljili vsa pričakovanja, saj so pridno popravljali  svoje osebne rekorde, ob tem pa dosegali  lepe uvrstitve.

Taj  se je pomeril le v dveh kategorijah – prsno  na 50m  in 200 m; plaval je odlično, saj je na 200 prsno kar za 15 sekund popravil svoj osebni rekord in pri tem osvojil drugo mesto, na 50 m prsno pa se mu je medalja le za las izmuznila in pristal je na nehvaležnem četrtem mestu.

Ariana je bila ponovno neustavljiva nadaljevala z osvajanjem medalj – na 100 m prosto in 100 m delfin si je priplavala 1. mesto, na 50 m prsno pa je bila tretja. Presenetila je predvsem na 100 m delfin, kjer je popravila svoj osebni rekord kar za debelih 8 sekund.

Mojca se je Ariani pridružila na drugi  stopnički v disciplini  100 m delfin,  na  50 m hrbtno in 400 m prosto pa je osvojila 6. oz. 7 mesto.

Njena sestra Špela pa je v mlajši kategoriji zmagala na  100 m delfin, bila tretja na 50 m hrbtno, peta na 100 m prosto in sedma na 50 m prsno.

Noemi pa je z odličnim plavanjem konkurentke v skupini  premagala za več kot 5 sekund ter osvojila drugo mesto na 200 m prsno.

Že ta vikend  čaka plavalce novo tekmovanje in sicer  50. Pokal Krško, o katerih dosežkih bomo kmalu poročali.