Tudi tokratna prodaja Medijskih toplic propadla

VIR: had.si

Celjska družba Global leasing, ki je na majski javni dražbi za nakup Medijskih toplic ponudila 455.000 evrov, je od nakupa odstopila. Global leasnig namreč v napovedanemu roku ni plačal kupnine. Tako je tudi ta postopek prodaje neuspešen, je povedal stečajni upravitelj toplic Igor Bončina. Ocenjena likvidacijska cena za Medijske toplice sicer znaša nekaj več kot 909.000 evrov.

 

Bončina je avgusta postopek prodaje Medijskih toplic zamrznil, ker je Global leasing takrat predlagal, da podpis kupoprodajne pogodbe opravijo oktobra, s čimer se je strinjala tudi hipotekarna upnica Nova KBM. Ta je imela v stečaju priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833.000 evrov, ki jih je prodala ljubljanskemu podjetju za upravljanje naložb Alos.

Tako naj bi se z novim upnikom zdaj Bončina uskladil o tem, kako bo potekal nadaljnji postopek prodaje Medijskih toplic. Ponudbe za nakup Medijskih toplic so maja poleg Global leasinga oddali še samostojni podjetnik Janez Burica, ljubljanska Akustika Group, Vila Gasner iz Bistrice pri Tržiču in ljubljanski Bau Projekt.

Bončina je na februarski javni dražbi skušal Medijske toplice, ki propadajo že desetletje, prodati za 678.900 evrov, potem ko je bila februarja lani cena postavljena pri 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno.