V času epidemije z novim koronavirusom se je svet na mnogih področjih ustavil in tudi v športu ni bilo drugače. Treningi in tekmovanja so bila odpovedana. A ker pravi športniki ne počivajo, saj svoj izbrani šport živijo, se je ekipi Sportdate, ki skrbi za tehnično izvedbo tekmovanj evropske in svetovne karate zveze, porodila inovativna ideja o izvedbi e-tekmovanj v katah. E-tekmovanje poteka tako, da vsak prijavljen tekmovalec prejme kodo, posname izvedbo svoje kate in jo pošlje organizatorju, sodniki pa v določenem času pregledajo in ocenijo nastope v posameznih skupinah.

In tako je konec maja in začetek junija potekal e-turnir »Katana Cup 2020«, na katerega se je prijavilo kar 750 nastopajočih iz 38 držav sveta. Med njimi so bile tudi štiri tekmovalke Karate kluba Trbovlje – Simona Češarek, Anja Laharnar, Laura Božjak in Alenka Paternoster.

Najbolje se je odrezala Laura Božjak, ki je v kategoriji deklet starih od 14 do 17 let osvojila odlično drugo mesto. V skupinskem delu je Laura osvojila celo najvišjo oceno. Za drugo trboveljsko medaljo pa je poskrbela Alenka Paternoster, ki  je v kategoriji žensk nad 35 let, ki je v polfinalu izgubila proti kasnejši zmagovalki iz Anglije in osvojila bron.