Prijetni pomladanski dnevi so marsikoga spodbudili k gibanju na prostem. Sedaj pa se lahko rekreirate tudi na gimnazijskem igrišču.

Gimnazija in ekonomska srednja šola je v sodelovanju z Občino Trbovlje preko javnih del zaposlila osebo, ki bo nadzorovala njihove športne površine, ki bodo odslej vsaj nekaj ur na voljo tudi občanom Trbovelj.

Ravnateljica GESŠ Trbovlje Jelena Keršnik je na spletni strani šole zapisala, da so že pričeli s poskusno uporabo igrišča, ki bo za športne dejavnosti na voljo ob ponedeljkih in petkih od 15.00 do 21.00 ure, ob torkih, sredah in četrtkih pa od 15.00. do 18.30 ure.

Na igrišču boste lahko tekli na tekaški stezi, igrali košarko, odbojko, mali nogomet, rokomet in ostale igre z žogo, pogoj za vstop na igrišče pa je čista športna obutev. Igrišče pa zaradi posebne talne obloge ni namenjeno kolesom, rolerjem, rolkam in skirojem – ti bodo na vas morali počakati pred vrati igrišča.

Uporaba igrišča je brezplačna, lahko pa si igrišče tudi rezervirate za želen termin – v tem primeru se obrnite na tajništvo šole. V primeru dežja in po obilnem deževju uporaba igrišča ne bo mogoča, saj se mora tartanska podlaga posušiti in takrat bo igrišče zaprto.

Vabljeni na športne urice na gimnazijsko igrišče!