Pred jutrišnjem odprtjem prve triade osnovnih šol in vrtcev je danes potekalo množično testiranje zaposlenih na okužbo z novim koronavirusom. Testiranje je potekalo tudi v Zasavju.

V Hrastniku so testirali 71 zaposlenih na šoli in med njimi ni bilo potrjene nobene okužbe. Med 34 zaposlenimi v Vrtcu Hrastnik pa je bila potrjena ena oseba.

Testiranje zaposlenih v vrtcih in šolah se je že zaključilo tudi v Trbovljah in Zagorju.

V Trbovljah so med šolniki in zaposlenimi v vrtcu odvzeli 202 brisa in prav tako kot v Hrastniku potrdili eno okužbo z novim koronavirusom. Ena okužba je bila potrjena tudi v Zagorju, kjer so danes testirali 250 zaposlenih v vrtcih in šolah.

V Litiji je testiranje zaposlenih v vrtcih in šolah potekalo med 13. in 18. uro, testiranih je bilo nekaj več kot 300 zaposlenih, dopoldan pa je bil aktiviran team, ki je po dogovoru z ministrstvom pobral brise zaposlene v vrtcih in šolah na območju Gabrovke in Dol pri Litiji. Rezultatov slednjih še nimajo.

Učitelji torej ne bodo ogrožali otrok, ki se bodo jutri po dobrih treh mesecih vrnili v šolo. Kdo pa lahko z gotovostjo trdi, da ne bodo pri svojem delu oni tisti, ki bodo ogroženi?