Po poročanju Slovenskih novic je v petek zvečer v bolnišnici v Rakičanu umrla slovenska pevka Barbara Šerbec, znana kot Šerbi. Življenje nekdanje pevke skupine Agropop, ki je največje uspehe doživela v 80. letih minulega stoletja, je zadnje obdobje njenega življenja zaznamovala huda sladkorna bolezen, zaradi katere je ostala brez obeh nog. Zadnja leta je živela v domu starejših občanov v Radencih, kjer je lani za božič praznovala 58. rojstni dan.

Vedno čudovita, veselo razpoložena in duhovita Šerbi pa je svoje čase s skupino Agropop ogromno gostovala tudi po Zasavju, med drugim v diskoteki Slovenija v Ribčah, česar se spominjate malo starejši Zasavčani.

Kot se je po navedbah Dela začetkov skupine spominjala Šerbi, so zametki Agropopa nastali leta 1982 v zasedbi Tri palme, leto pozneje so se preimenovali v Sajgons, prelomnico pa so doživeli konec leta 1984. Pevka je v skupini Agropop je sicer sodelovala do njenega razpada leta 2000, po neuspešnem gostinskem poslu v Ljubljani pa ji je iz težav pomagal nekdanji kolega iz skupine Polde Poljanšek. Po pričevanju Zdenka Matoza naj bi se Agropop izoblikoval okoli ideje, da bi se mestni pobalini in pobalinka norčevali iz slovenske podeželskosti, občinstvo pa je to vzelo zares in tako je to postala stalna tematika.

Ena njihovih največjih uspešnic je album Za domovino z Agropopom naprej, ki je bil prodan v 110.000 izvodih, skupaj pa so prodali okrog pol milijona kaset in plošč. Skupina je v 16 letih delovanja izdala 15 albumov.

Leta 2010 so izdali še en album uspešnic v živo, saj je bila skupina deležne večje medijske pozornosti zaradi bolezni pevke Šerbi, dobiček od prodaje plošče je bil namenjen njenemu zdravljenju.

Poleg pevske kariere pa je Šerbi v začetku 90. let na Kanalu A s Tomažem Sršenom vodila gurmansko oddajo Epikurejske zgodbe.

Tudi v našem uredništvu svojcem izrekamo iskreno sožalje. Šerbi bo za vedno ostala v naših srcih.