Upokojencem danes ob pokojnini še solidarnostni dodatek

Precej upokojencev z najnižjimi pokojninami se bo danes nasmehnilo, saj bo nakazilo njihove pokojnine vsaj enkrat nekoliko višje.

Poleg pokojnine bodo vsi tisti upokojenci, katerih pokojnina je nižja od 700 €, prejeli tudi enkratni solidarnostni dodatek, ki ga je sedanja Vlada RS sprejela na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

Višina dodatka je različna in se nanaša glede na višino pokojnine, ki jo posameznik prejema:

  • upokojencem, ki prejemajo pokojnino v znesku do 500,00 evrov, se izplača enkratni solidarnostni dodatek v višini 300,00 evrov;
  • upokojenci s pokojnino v višini od 500,01 do 600,00 evrov, prejmejo enkratni solidarnostni dodatek za upokojence v višini 230,00 evrov;
  • upokojenci, ki prejemajo pokojnino v znesku od 600,01 do 700,00 evrov, pa je nakazan enkratni solidarnostni dodatek za upokojence v višini 130,00 evrov.

Verjamem, da so ljudje, ki so prejeli solidarnostni dodatek, hvaležni sedanji Vladi RS, ki je predlagala in sprejela Zakon. Obljubam prejšnjih vlad je sedaj končno sledila izvedba v obliki enkratnega zneska za nekatere v višini tudi do polovice mesečne pokojnine.