Med 6. in 8. decembrom je v Brežicah potekalo 20. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, kjer je nastopilo 714 tekmovalk in tekmovalcev. Prvenstva se je udeležila tudi številčna ekipa Karate Zveze Slovenije, saj lahko na balkanskih prvenstvih državo v posamezni kategoriji zastopa več reprezentantov. Iz trboveljskega kluba so Slovenijo na prvenstvu predstavljali Simona Češarek, Urša Haberl, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Kot del reprezentančne trenerske ekipe je bil v Brežicah tudi njihov glavni trener kluba Miha Kovačič.

 

Že prvi dan sta za trboveljsko veselje poskrbela Kenan Isakovič in Domen Zidar. Kenan je nastopil v kategoriji kadetov do 57 kilogramov in v prvih dveh krogih premagal predstavnika Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. V tretjem krogu je izgubil proti Črnogorcu, ki se je kasneje uvrstil v finale in omogočil Kenanu nastop v repasažu. Tam je Kenan zabeležil dve zmagi in tako zasedel tretje mesto. Prav tako tretji je bil Domen v kategoriji mlajših članov do 67 kilogramov. Po zmagi na Hrvatom se je v polfinalu pomeril proti aktualnemu svetovnemu prvaku Boškoviču iz Črne Gore ter izgubil z minimalnih 1:0. Za tretje mesto je premagal predstavnika Srbije. Prvi dan prvenstva so nastopili še Denis Šehič pri kadetih do 52 kilogramov, kjer je osvojil sedmo mesto ter Simona Češarek v katah pri kadetinjah in Marko Markuljevič pri kadetih do 63 kilogramov, kjer sta oba izgubila v prvem krogu.

Drugi dan prvenstva je za vrhunec trboveljskih nastopov poskrbela Urša Haberl, ki je v preteklih letih že dvakrat nastopila v finalih balkanskih prvenstev in obakrat osvojila srebrno medaljo. Na domačih tleh je bila tokrat nepremagljiva, zabeležila je tri zanesljive zmage, in sicer nad reprezentantkami Bosne in Hercegovine ter Srbije in v finalu proti Romunki ter tako postalo zmagovalka balkanskega prvenstva v kategoriji mlajših članic do 50 kilogramov. Uršina zlata medalja je bila ena izmed dveh posameznih zlatih medalj, ki so jih osvojili naši reprezentanti na domačem prvenstvu. V soboto je nastopil še Uroš Markuljevič, ki je pri kadetih do 70 kilogramov po zmagi v prvem krogu proti Hrvatu izgubil v naslednjem krogu proti predstavniku Bosne in Hercegovine. Zadnji dan prvenstva je bil namenjen ekipnim nastopom. Od trboveljskih tekmovalcev se je Alenu Isakoviču z ekipo mladincev uspelo uvrstiti na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.