Med 8. in 10. februarjem je v Aalborgu potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 1092 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 držav. Če vemo, da lahko v posamezni kategoriji na prvenstvu nastopa samo en predstavnik posamezne države, potem vemo da so se na Danskem zbrali res najboljši karateisti stare celine. Slovenski karate se s prvenstva vrača z dvema petima mestoma, ki sta ga osvojila Urša Haberl in Stefan Joksimovič, v kategoriji mlajših članov nad 84 kilogramov. 

Za odmeven rezultat je poskrbela Urša Haberl v kategoriji mlajših članic do 50 kilogramov. V prvih dveh krogih je zabeležila zmagi proti Čehinji in Slovakinji. V tretjem krogu je sledil poraz proti Italijanki, ki je pa v nadaljevanju z uvrstitvijo v finale omogočila Urši nastop v repasažu. V prvem repasažu je premagala Škotinjo in se nato pomerila z Rusinjo za bronasto medaljo. Ves čas borbe je bila Urša aktivnejša, vendar je Rusinja 12 sekund pred koncem borbe, iz edino omembe vrednega napada, dosegla točko in zmagala. Urša je tako osvojila nehvaležno, a vseeno odlično, peto mesto. Peta je bila že tudi na Evropskem prvenstvu leta 2016 na Cipru v kadetski kategoriji. Verjamemo, da rek v tretje gre rado ni iz trte izvit.

Domen Zidar je nastopil v kategoriji mladincev do 61 kilogramov in izgubil prvo borbo proti Ciprčanu. Pri mlajših članicah do 55 kilogramov je tekmovala Barbara Haberl, ki je izgubila prvo borbo proti Turkinji. Ko smo že upali še na drugi repasaž, saj je Turkinja v nadaljevanju dosegla še dve zmagi je sledil njej poraz v polfinalu in tako možnost repasaža za Barbaro je splaval po vodi.