V nedeljo se je zaključilo Evropsko prvenstvo v karateju za kadete, mladince in mlajše člane, ki je potekalo med 20. in 22. avgustom v Tampereju na Finskem. Na prvenstvu se je pomerilo 996 tekmovalk in tekmovalcev iz 45 držav. Glede na to, da lahko v posamezni kategoriji na prvenstvu nastopa samo en predstavnik posamezne države, potem vemo, da so se na Finskem zbrali res najboljši karateisti stare celine. Slovenijo je tako predstavljalo 28 reprezentantov, med njimi dva člana Karate kluba TrbovljeUrša Haberl in Domen Zidar.

 

Urša Haberl je znova poskrbela za super rezultat v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov. Začela je zanesljivo in že v prvih treh borbah premagala reprezentantke Cipra 7:0, Srbije 3:0 in Kosova 2:0.  V polfinalu se je pomerila z aktualno evropsko prvakinjo z Madžarske in izgubila z minimalnih 2:1. V repasažu jo je ena borba ločila do bronaste medalje, a žal je bila Italijanka boljša ter tako Urši izpeljala iz rok tako želeno medaljo. Urša je prvenstvo stare celine končala na odličnem, a za športnike tako nehvaležnem, petem mestu. To je že Uršino tretje peto mesto na evropskih prvenstvih in lahko verjamemo, da bo prišel tudi njen čas za zmagovalni oder.

Domen Zidar je nastopil v kategoriji mlajših članov do 67 kg, kjer se je v prvem krogu pomeril proti reprezentantu Romunije. Žal je slednji dobil borbo in s tem končal nastope Domna na Finskem.

Slovenija se iz prvenstva na Finskem vrača z bronasto medaljo, ki jo je osvojila Ela Petan, članica Fight cluba Shony iz Artič, nato pa se lahko veselimo dveh petih mest – kot že omenjeno Urše Haberl iz Karate kluba Trbovlje in Jerce Repič iz Karate kluba Kranj. Na omenjene rezultate smo lahko slovenski ljubitelji karateja ponosni, saj kljub temu, da niso vedno osvojene zmage, da se zgodijo tudi porazi, pa je prav, da se zavedamo, da je to šport in da bo enkrat prišel tudi čas zmag za zasavske karateiste. Zato so čestitke na mestu.

 

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje