Te dni v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre. O izjemnem rezultatu namiznoteniških igralcev smo že poročali, prav pa je, da omenimo tudi karate, kjer slovenske barve zastopa zasavčanka Urša Haberl, karateistka Karate kluba Trbovlje.

Urša Haberl je na tatami v kategoriji do 50 kilogramov stopila v nedeljo. Začela je odlično, po vrsti premagala Francozinjo Bonnarde in Ciprčanko Kontou ter se tako uvrstila v polfinale. Tam jo je pričakala domačinka Ouikene, ki je bila boljša z minimalnih 1:0. Sledila je borba za bronasto medaljo proti Španki Pinnilla Sanchez. Španka je povedla 3:1, Urši je uspel preobrat na 4:3 in medalja je bil oddaljena le še dobro minuto, vendar je nasprotnici uspelo rezultat izenačiti na 4:4 in zaradi prvo dosežene točke je zmaga in tako bronasta medalja pripadla Španki. Urša se je tako morala zadovoljiti z odličnim, a za športnike tako nehvaležnim petim mestom.

Karateisti so že zaključili z nastopi na letošnjih Sredozemskih igrah. Medalje žal niso osvojili, najboljši rezultat pa sta osvojili naša Urša Haberl in njena reprezentančna kolegica, Kiti Smiljan, obe sta osvojili peto mesto. Čestitke, dekleti!

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje