Čez vikend je v Bratislavi potekal 42. Mednarodni karate turnir “Grand Prix Bratislava”. Karate klub Trbovlje so na Slovaškem zastopali Urša Haberl, Kenan Isakovič ter brata Marko in Uroš Markuljevič pod vodstvom trenerjev Blaža Hribovška in Jerneja Simerla. 1972 nastopov 1510 tekmovalk in tekmovalcev iz 30 držav je poskrbelo za množično in kvalitetno tekmovanje.

Nastop na izborni tekmi za člansko evropsko prvenstvo, ki bo konec maja v Turčiji, je odlično opravila Urša Haberl v kategoriji do 50 kilogramov. Zabeležila je štiri zmage -po vrsti je premagala Bolgarko s 7:1, Izraelko z 2:1, v polfinalu Madžarko s 7:0 in v finalu še Poljakinjo s 3:1 ter tako tekmovanje povsem zasluženo končala na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

 

Zelo dobro je nastopil tudi Kenan Isakovič v kategoriji mladincev do 68 kilogramov. V prvih treh krogih je zabeležil zmage proti Čehu (8:0), Latvijcu (1:0) in Slovaku (8:0). V četrtfinalu je izgubil proti Čehu (3:0), ki pa se je uvrstil v finale in tako omogočil Kenanu nastop v repasažu. Tam je prvo premagal Avstrijca (6:1) in v borbi za bronasto medaljo moral priznati premoč Slovaku, ki je dosegel prvo točko ter tako zmagal kljub neodločenemu rezultatu 1:1. Kenan je tako tekmovanje končal na petem mestu med 44 tekmovalci v njegovi kategoriji.

Uroš Markuljevič je nastopil pri mlajših članih in članih do 84 kilogramov, v obeh kategorijah je dosegel po eno zmago in en poraz. Brat Marko se je pomeril pri mlajših članih do 75 kilogramov in prav tako zabeležil eno zmago in en poraz.

Trenerja sta bila ob koncu tekmovanja zadovoljna tako z rezultati kot s številom kvalitetno opravljenih borb, vendar pa menita, da bodo za nadgradnjo rezultatov fantje morali še dvigniti fizično pripravljenost.

Urša iskrene čestitke za priborjeno zlato, znova si dokazala, da sodiš v sam vrh karateja v svoji kategoriji!

 

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje