Znova se lahko veselimo skupaj s trboveljskimi karateisti. Pretekli vikend je na Reki potekal Mednarodni karate turnir »Croatia Open«, ki je tudi tokrat zbral številčno zasedbo – kar 1701 nastopajočih iz 21 držav. Barve trboveljskega kluba so pod vodstvom trenerja Jerneja Simerla zastopali Urša in Barbara Haberl, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar.

Prvi dan so bile na sporedu članske kategorije, kjer sta nastopili sestri Haberl. Urša je po Premier ligi pred tednom v Moskvi tudi tokrat nadaljevala z odličnimi rezultati in osvojila bronasto medaljo. Klonila je edino v polfinalu proti Hrvatici Pehar z minimalnim rezultatom 1:2. V petek je nastopila tudi njena sestra Barbara, ki je po zmagi v prvem krogu proti Italijanki nato izgubila v drugem krogu proti Bolgarki.

Sobota je bila na Reki rezervirana za kadete, mladince in mlajše člane v športnih borbah. Tokrat je najboljše borbe prikazal Uroš Markuljevič pri mladincih nad 76 kilogramov, ki je edini poraz doživel v polfinalu proti aktualnemu evropskemu mladinskemu prvaku, Makedoncu Stojanoviću, prav v zadnji sekundi borbe. Poleg poraza je zabeležil še tri zmage, kar je na koncu zadostovalo za bronasto medaljo. Denis Šehič je pri mladincih do 61 kilogramov v prvem krogu premagal Madžara ter nato izgubil proti Italijanu. Marko Markuljevič pri mladinskih do 76 kilogramov in Domen Zidar pri mlajših članih do 67 kilogramov pa tokrat žal nista imela sreče in sta tekmovanje končala brez dosežene zmage.

Čestitke klubu in njihovim vedno uspešnim karateistom.

 

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje