Foto slovenskih reprezentantov na članskem prvenstvu v Dubaju: Karate klub Trbovlje

Ta teden v Dubaju v Združenih arabskih emiratih poteka Svetovno prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. Na prvenstvu med 1054 tekmovalkami in tekmovalci iz 117 držav nastopa tudi članica Karate kluba Trbovlje Urša Haberl.

Uršin prvi nastop na svetovnem prvenstvu je bil v kategoriji do 50 kilogramov, kjer se je pomerilo 53 tekmovalk iz prav toliko držav. V prvem krogu je premagala dolgoletno rivalko Hrvatico Peharjevo, evropsko in svetovno prvakinjo iz mlajših kategorij, kar z 10:0. Po točki doseženi z ročnim udarcem so v razmaku nekaj sekundah sledili trije nožni udarci v glavo in borba se je končala z maksimalno možno razliko. V drugem krogu je Urša izgubila proti Italijanki Perfetto z rezultatom 6:1. Italijanka je tekmovanje zaključila v četrtfinalu, tako da je možnost repasaža splavala po vodi.

Tretji dan prvenstva je Urša skupaj z reprezentančnima kolegicama Tjašo Ristič in Kiti Smiljan nastopila še v športnih borbah ekipno, kjer so v prvem krogu izgubile proti Slovakinjam. Na prvi poziciji je začela Urša in izgubila z 1:0. Druga je na tatami stopila najizkušenejša Tjaša Ristič, ki je borbo končala z 0:0. Zadnja je nastopila Kiti Smiljan, ki je še nekaj sekund pred koncem borbe imela zmago v žepu in s tem uvrstitev med 32 ekip, vendar ji je trenutek nepazljivosti prinesel nožni udarec v glavo ter s tem poraz.

Svetovno prvenstvo v Dubaju se končuje v nedeljo, ko bo v para-karateju nastopila še Velenjčanka Diandra Bekčič.

Karate klub Trbovlje je z Uršinim nastopom zadovoljen, saj ji je preskok iz mlajših kategorij v člansko uspel brez večjih težav. Na svojem debitantskem svetovnem članskem prvenstvu je zabeležila tudi svojo prvo zmago in to kar z 10:0. Za zmago ji čestitamo in prav tako kot v klubu tudi mi verjamemo, da ji bo ta zmaga dala dodaten zagon za nadaljnje delo.