Kickboxing: Evropski pokal Golden Glove. Zagorska ekipa Pon Do Kwan osvojila dve prvi in dve tretji mesti

Ekipa Pon Do Kwan Zagorja se je udeležila Evropskega pokala v kickboxingu, ki se je odvijal v Coneglianu (Italija), med 19. in 21. januarjem. Sodelovalo je 952 tekmovalcev iz 13 držav. Za zagorski klub so nastopili: Nejc Ostrožnik, Nejc Kozole, Zala Rozina, Luka Leskovar, Tina Baloh, Tadej Kolander in Miha Drnovšek.

Največ uspeha sta imela Tadej Kolander in Tina Baloh, ki sta zmagala v mladinskih kategorijah. Poleg tega sta nastopila tudi v članski konkurenci »grandchampion«. To je tekmovanje, kjer so vsi tekmovalci združeni v eno kategorijo brez težnostne omejitve. Z dobrimi predstavami sta se uvrstila v polfinale, kjer sta morala priznati premoč nasprotnikoma. Tako je Tadej osvojil tretje mesto med fanti in Tina med dekleti.

Mladinski svetovni prvak Tadej Kolander je zopet pokazal svojo superiornost in z lahkoto premagal vse nasprotnike, v kategoriji mladincev nad 94 kilogramov v disciplini point fighting in v zbirko dodal še eno zlato medaljo.

Med dekleti pa je bila najuspešnejša Tina Baloh, kije zmagala v pointfightingu med mladinskami do 65 in nad 65 kilogrami ter v kategorijah grand champion, kjer so bile vse tekmovalke združene v eno kategorijo, brez starostne in težnostne omejitve.

»Ostali naši tekmovalci se niso vmešali v boj v medalje, kljub srčnim in napetim borbam. Največ smole je imel Luka Leskovar, ki je bil zaradi nepravilnega udarca diskvalificiran ob vodstvu za pet točk. V primeru zmage bi se uvrstil med najboljše štiri, z velikimi možnostmi za osvojitev naslova«, so še sporočili iz kluba Pon Do Kwan Zagorje.