Uspešna zgodba trboveljskega Dewesofta

vir: Dewesoft

Trboveljski Dewesoft, ki se ukvarja z izdelavo programske opreme in proizvodnjo elektronskih komponent, je lani ustvaril skoraj 18 milijonov evrov prihodkov, kar je 17 odstotkov več kot leto prej. Poseben poudarek pa bo družba namenila izdelavi programskega okolja za spremljanje proizvodnega procesa in pa sledljivosti komponent.

Dewesoft je lani uspešno začel razvoj nove serije izdelkov. Tržno vrzel pri prodaji inštrumentov z nižjo hitrostjo vzorčenja bodo dopolnili z novo serijo izdelkov IOLite. Cenovno ugodnejša merilna oprema glede na ceno na kanal bo primerna za inštalacije tisočih kanalov, za kar sta bila doslej izdelka Sirius in Krypton predraga.

IOLite sistemu so dodali tudi vodilo Real Time EtherCat, ki bo poleg zajema podatkov na prvem vodilu poskrbel tudi za podatke, ki bodo namenjeni kontroli procesov. Razvoj trgov ostaja stalnica Dewesofta. To je po oceni uprave podjetja nedvomno nujno glede na svetovno gospodarsko stanje. Novi izdelki lahko namreč prinesejo želeno rast podjetju. Svoje prodajne aktivnosti pa bodo usmerili predvsem v povečanje aktivnosti v Nemčiji ter pospešeno gradili dodatne tržne segmente v ZDA in EU.

Letos Dewesoft, ki je lani zaposloval 69 delavcev, načrtuje porast prodaje za tri odstotke na 18,5 milijona evrov. Okrog 59 odstotkov te prodaje bo Dewesoft ustvaril na trgih izven EU, 36 odstotkov na evropskih trgih in v Sloveniji pet odstotkov.

vir: STA