V Domu starejših Hrastnik so odprli vrata svojcem

Od 17.2.2021 v Domu starejših občanov Hrastnik ni več okužb in zato na veliko veselje varovancev in njihovih svojcev iz Doma sporočajo, da so z današnjim dnem spet omogočeni obiski.

Kljub dejstvu, da je veliko število stanovalcev COVID-19 že prebolelo oziroma so bili proti tej bolezni cepljeni, si v Domu ne upajo dovoliti obiske kadar koli v neomejenem obsegu. Okužba v Domu se je komaj zaključila in stanovalci še niso povsem pri močeh, zato bi lahko bili daljši obiski za njih prenaporni, trenutno se srečujejo z respiratornimi okužbami in ne vedo, kako bo z gripo, poleg potrjene prisotnosti novih sevov koronavirusa, ki naj bi bili še bolj nalezljivi pa niti ni znano, kaj bo prineslo sproščanje ukrepov v oranžni fazi epidemije.

Zato so se preudarno odločili, da bodo za obiske zaenkrat veljala naslednja pravila:

 Obiski se pričnejo v ponedeljek, 22. 2. 2020.
 V prvih dveh tednih bo imel vsak stanovalec samo 1 obisk.
 Za obisk se bo potrebno predhodno dogovoriti na tel. št. 03 56 54 100 ali na GSM št. 051 670 226 od 8.00 do 12.00 ure.
 Obiski bodo potekali vsak delovni dan in v soboto ob točno določenih urah – ob 9.00, 10.00, 11.00, 13.00 in 14.00 in bodo trajali največ 30 minut; ob nedeljah in praznikih obiskov ne bo.
 V enem terminu bosta lahko imela obisk dva pomična in en nepomičen stanovalec,
pri čemer obiski ob 9.00 pri nepomičnih stanovalcih zaradi delovnega procesa ne bodo
mogoči.
 Obiskovalci boste ob prihodu morali podpisati izjavo, da ste zdravi in da niste bili v stiku z okuženo osebo, izmerjena vam bo temperatura ter zabeležena bo vaša telefonska številka zaradi identifikacije kontaktov ob morebitnem prenosu okužbe. Potrebno si bo razkužiti roke, nositi masko, v primeru obiska v sobi še zaščitni plašč in vizir.
 Zagotoviti bo potrebno ustrezno medosebno varnostno razdaljo; telesni stik s stanovalci (objemi, poljubi, držanje za roko ipd.) zaradi varnosti oziroma preprečitve morebitne okužbe niso zaželeni.

Ne glede na to, da se bo ob obisku potrebno držati določenih pravil, pa bo tistih nekaj skupnih minut z ljubljeno osebo odtehtalo vse morda za koga odvečne ukrepe.