Prejšnji teden se je zaključilo 52. tekmovanje mladih glasbenikov RS TEMSIG, ki je potekalo kar na 9 prizoriščih – v Cerknici, Domžalah, Kamniku, Litiji, Ljubljani, Logatcu, Trbovljah, Vrhniki in Zagorju ob Savi. Letošnje državno glasbeno tekmovanje je potekalo v disciplinah trobenta, rog, pozavna, tuba, evfonij, tolkala, harmonika, tamburica, kitarski duo, klavirski duo, komorne skupine z godali in s klavirjem ter jazz solo.
V glasbeni šoli Litija – Šmartno je bilo organizirano tekmovanje z disciplini Tamburica in Jazz solo, v glasbeni šoli v Trbovljah so tekmovali v disciplinah tuba in evfonij, z glasbeni šoli Zagorje ob Savi pa v disciplinah rog in pozavna.
Tekmovalo je 458 tekmovalcev v solo disciplinah in 121 komornih skupin in duov. Skupno število tekmovalnih nastopov je bilo 579, vseh tekmovalcev pa 697. Tekmovalce so ocenjevali priznani glasbeniki, pedagogi oziroma koncertanti, ki so sestavljali tričlanske
strokovne žirije.

Iz Glasbene šole Litija – Šmartno se je letošnjega tekmovanja TEMSIG udeležilo 6 učencev, ki so osvojili odlične rezultate:

Klavirski duo, kategorija 1. a:
Evelina Štaut in Eva Bizjak, ZLATA PLAKETA (95,67 točk)
Mentorica: Olena Novosel
Trobenta, kategorija 1.a:
Izak Petrač, SREBRNA PLAKETA (94 točk)
Mentor: Blaž Avbar
Korepetitor: Tomaž Petrač
Trobenta, kategorija 1. c:
Jaša Končar, ZLATA PLAKETA (95,67 točk)
Mentor: Blaž Avbar
Korepetitor: Tilen Bajec
Harmonika, kategorija 1. c:
Mark Šket, ZLATA PLAKETA (95,67 točk) in NAGRADA ZA NAJBOLJŠO IZVEDBO
SLOVENSKE SKLADBE
Mentorja: Dušan Drobnič in Andraž Malgaj
Evfonij, kategorija 1. a:
Luka Korošec, SREBRNA PLAKETA (91,33 točk)
Mentor: Uroš Hribar
Korepetitor: Tilen Bajec

 

Mladi glasbeniki iz litijske glasbene šole se trenutno  udeležujejo še mednarodnih tekmovanj in so do sedaj  že prejeli 4 zlate plakete in 1 srebrno. A o tem več ob koncu pomladi, ko bodo vsa tekmovanja zaključena.

 

Čestitke mladim glasbenikom!

 

Foto: Glasbena šola Litija – Šmartno